ARAMIZA BAŞKAN GİRDİ… Deniz Arslan

 

Sevgili Serkan Yılmaz hocam;

 

Aynı sitede ve çoğunlukla paralel fikirde yazan yazarlar olarak, gün gelirde karşı karşıya geleceğimizi hiç düşünmemiştim. Demek kısmet bugüneymiş.

 

Hayırlısı olur inşallah.

 

Her yerde Voleybol Platformu’nun İzmir’de düzenlediği geceye Federasyon Başkanı Sayın Mehmet Akif Üstündağ da gelmiş, sonrasında masaları tek tek dolaşarak insanlarla sohbet etmişti.

 

Herkes kendince sorunları birinci ağızdan Voleybolun en tepesine, Başkan’a iletme şansı buldu.

 

Ben o gece orada gördüklerimi ve Başkan bizim masamıza geldiğinde neler konuştuğumuzu bir yazıya sığdırmaya çalıştım. https://evoleybol.com/2017/03/06/voleybol-federasyonu-baskani-benden-ne-istedi-deniz-arslan/ Siz de bunun üzerine ‘yalan ve uydurma sözler’ başlığı ile buna bir cevap yazmışsınız.

 

Kabul etsek de etmesek de, Sayın Üstündağ diğer popüler Federasyonlarla kıyasladığımızda (Futbol federasyonu, Basketbol federasyonu) en tecrübeli başkandır bana göre. Siz 10 yıllık görev süresinin sadece 3-4 yılında sağlıklı görev yaptığını söylüyorsunuz ki bu süre bile çok önemli bir süredir. Tıp fakültesini yeni bitirmiş bir doktoru hangi branşa koyarsanız 4 yıllık eğitimin sonucunda kendisi ‘Uzman’ ünvanı alıp oradan çıkar.

 

Sayın Üstündağ’ın geliş şekli, yönetim kurulundaki kişilerin siyasi kimlikleri ile ilgili eleştirileri biz de yazdık. Ancak kabul yine bu ülkemizin gerçeklerinden biridir. Siyasiler her şeyin içinde olmak istiyorlar. Seçilmesinden sonra yaptığı icraatlara baktığımızda (Milli takım alt yapı ve üst yapısı ile ilgili yeni oluşumlar, MHGK’ de yaptıkları atamalar, iletişim kanallarını açık tutmaları) bana göre son derece başarılı.

 

Bunu sadece ben söylemiyorum. Voleybolun içindeki yönetici ve antrenörler de söylüyor.

 

Peki her şey bitti mi? Hayır. Sultanlar ligindeki takımlarda yabancı sayısının çokluğu, yetmezmiş gibi birinci ligde de iki yabancının oynuyor olması bana göre hala çözülmesi gereken en önemli sorunlardan biri. Bu durumun voleybolumuza gelecek için zarar verdiğini düşünüyorum.

 

Peki ama bunu kim istiyor? Kulüp yöneticileri.

 

O zaman her eleştiriyi de TVF başkanına değil biraz da sporun içindeki diğer insanlara da yapmak lazım.

 

Yeni seçilmiş bir insan olarak Sayın Üstündağ’ın kendisini sevmeyen muhaliflere zeytin dalı uzatması, Voleybol için onlarla görüşmeye istekli olması son derece önemli bence. Adam zaten seçilmiş. ‘Siz orada kendi kendinize konuşun, oynayın, hiç umurumda değilsiniz’ de diyebilirdi.

 

Ayrıca Sayın Üstündağ’ın geçmişte çalıştığı Başkanlar ile anlaşamayıp ayrılmış olması neden anormal olsun? Nikah masasına büyük bir aşkla giden insanlar bile bir süre sonra ‘Fikren ve ruhen anlaşamadık’ deyip ayrılmıyorlar mı? Hem bir ayrılık olduysa bu neden tek taraflı olmuş olsun ki?

 

Dün dünde kaldı cancağızım, bu gün yeni şeyler söylemek lazım’ demiş Mevlana. Bütün bunlar pembe bir düş de olabilir. Pembe düşlerin de gerçek olabileceğine inanmak istiyorum artık. Yeni seçilmiş insana şans da vermek lazım diye düşünüyorum.

 

Biliyorum. Bu size de, okuyuculara da garip gelmiştir. Hayır, Başkan o gece yemeğime bir şey koymadı. En azından o masamıza geldiğinde yemek de tatlı da bitmişti. Ancak daha önceden yapılmış bir plan varsa bilemiyorum.

 

Dip not: ‘Tabi bedava yemek yedin bunları yazıyorsun değil mi?’ diyenler için ‘Herkes gibi ücretimi verdim, son kuruşuna kadar da helal olsun’ diyorum.

 

Sevgi ve Saygılarımla.

 

 

7 Comments

  1. Sayın Deniz ARSLAN , zatialiniz benim için özel ve değerlisiniz .Bu günden sonra size muhalefet yapmayacağım .En azından kimseyi sevindirmeyeceğim . Sizinle benim aramda sadece beyefendiyi yıllardır tanıyor olmak ve bir akşam yemeğinde tanışmak gibi fark olabilir .Zaman zaman insanlar hakkında yanılgıya düştüğümüz olur .Ama inanın ben beyefendi hakkìnda yanıldığımı hiç sanmıyorum.Ayrıca kimse sizin bir akşam yemeğiyle yazılarınızı değiştirdiğinizi düşünmez .Aksi halde değer yargılarımıza ağìr bir darbe olur , sizde kendinizi ciddiye alınız lütfen.

    Beğen

    1. Serkan Hocam;
      Sizinle karşılıklı yazışmak benim için şereftir, bilmenizi isterim.
      Ben kendilerini şahsen tanımıyorum. Sadece bir yemekte geçen diyaloğu aktardım. Bu yazar olarak da görevimiz. ‘Kısa ve öz’ bir konuşma için ‘Başkan konuşmayı bilmiyordu’ da diye yazabilirdim. Ama inanın kuru muhalefet bir süre sonra insanlarda muhalefet edilen kişiye karşı sempati oluşturuyor.
      Tabii ki gerektiğinde eleştireceğiz ama geçmişte yaptıkları ile değil. Yönetici olduktan sonra yaptıkları ya da yapmadıkları ile
      En azından ben öyle düşünüyorum

      Beğen

  2. Deniz hocam konusu Akif ÜSTÜNDAĞ da olsa iki ayrı yazı tek fotoğraf , gerçekten çok etkilenmişsiniz .

    Beğen

    1. Sevgili Osman Hocam;
      Epirden Hocam bana ‘Hangi fotoğrafı koyalım?’ diye sordu. ‘Hocam yazı Federasyon başkanı ile ilgili olduğundan onun olduğu bir resim olabilir dedim. Yalnız dikkatinizden kaçmış olmalı. İki resim aynı değil 🙂
      ‘Etkilenmek’ durumuna gelince, 4 yıl boyunca Sayın Federasyon başkan ve yönetimini (Özkan Mutlugil yönetimini) sadece gazete haberlerinde gören biri olarak Sayın Başkan’ın insanlarla teke tek konuşması, ilgilenmesi, mütevaziliği sadece beni değil orada o gece bulunan herkesi etkiledi. Bir kurumun en başındaki insanın böyle yapması hoş bir hareket değil mi?

      Beğen

  3. Deniz bey sizde en az bizler kadar iyi biliyorsunuz ki uluslar spor alanında yaptıkları tüm yatırımları öncelikle bedeni sağlıklı ,dimağı sağlıklı ,ruhu sağlıklı genç nesiller yetiştirmek için yaparlar.Bütün bunların sonucunda yetiştirdikleri bu gençler sportif anlamda ülkelerine artı puan getirecek yarışmalara katılıp öncelikle madalya ardından prestij kazanılmasında pay sahibi olurlar.Bu gün ülkemizin sporunu devşirme sporcularla madalya kovalayan ve bununla iftihar eden bir spor teşkilatı yönetiyor.Öte yandan yabancı oyuncu sınırlamasını kaldıran bir futbol direktörü , sahasındaki 6 oyuncusundan 5 i yabancı olan spor adamları ve bununla gurur duyan federasyon başkanları yönetiyor. Şimdi 2010 yılında yabancı oyuncu sayısı yüzünden başkanıyla ve yönetimiyle ters düşen , 2012 yılında seçimli genel kurula gidilirken kulüplerimize yabancı sayısını artıracağız şirinliğiyle seçime giden bir adam , o dönemin başkanının koltuğunu kaybetme pahasına direnmesi ,bütün bunlara rağmen siyasi baskılara direnebilen kulüplerin desteğini almış olması çabucak unutulmuş .O nedenle bunu kulüpler istiyor kolaycılığına sığınmak ahlaklı bile değildir.Üstelik bu durumu bu hale getirenlerden birisi Akif ÜSTÜNDAĞ ‘ın ta kendisidir. Ne yapmış MHGK da ? Kendilerini rezil eden hatta bize tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş dedirten adamların, tencerenin kapağını değiştirmeleri günahkar oldukları gerçeğini değiştirmez ve temizlemez.

    Beğen

    1. Osman Hocam;
      İnsanlar hata yapabilirler. Hatalarından da ders alabilirler. Geçmişte kendisi birincil sorumlu değildi. Biz eleştirilerimizi bu andan itibaren olan işler için yapmalıyız bence

      Beğen

  4. Deniz hocam sizden özür dilemeliyim fotoğraflar aynı değilmiş.Birinde Akif bey gülümsemiş.

    Beğen

Yorum bırakın