VAY VOLEYBOLUM VAY !… KIZLARIMIZ KİMLERE EMANET ?… / Eren Aktulgalı

U18’de bir kızımızın asi davranışlarıyla ilgili yoğun tartışmalar devam ederken, gözüme genelde alt yapı 1-2 lig takımlarını konu eden Recep Ekin‘in sayfasında yine 1-2 Lig bayan takımlarının antrenörlüklerini yapan iki spor adamımızın esef dolu kapışmalarını okudum. Hiç çekinmeden, genç sporcuların da okuyacağını düşünmeden, geçtiğimiz seneki ligin içinden çıkılamaz bir kaosa sebep olacak, önce “kızlarımızı kime emanet ediyoruz?” diye düşündüren, facebook’da halka açık, argo dolu bu çirkin ve yakışıksız kapışmalarını noktası virgülüne dokunmadan paylaşma kararı aldım!                                                                          

Buyurun okuyun, değerlendirin.

Osman Uraner : Türk sporcusu KAREKTERLİ VE GURURLU OLMAYA BAŞLAR ve VOLEYBO

LU GERÇEKTEN BİLEN KAREKTERLİ MNJ İLE ÇALIŞMAYA BAŞLARSA işler herkes için iyi gitmeye başlayacak..SPORCULAR MNJ lerin DOLMUŞUNA GELİP “HAKETMEDİKLERİ PARALARI” kovalamaktan vazgeçmek zorundalar..daha ağır konuşmak istemiyorum ama günü gelince isim isim kimin ne bok olduğunu anlatacam.. öyle gözüküyor..o arkadaşlarda gerçek kimlikleri ile benim için bildiklerini o gün anlatmazlarsa şerefsizdirler..BANA GÖRE VOLEYBOL CAMİASINDA HER ALANDA “Bİ TEMİZLİK” gerekli…

Çetin Demirel : Voleybol camiasından ilk temizlik yapılması gereken kişiyi ben biliyorum.Oda kendisini biliyordur.

Osman Uraner : Çetin hoca bildiğin ne varsa söylemezsen….senin gibi duayen adama yakışır davran diyorum.

Çetin Demirel : Sen yaptığını kendin açıkla.Eger serefliysen.Senin yüzünden antrenörlüğü bıraktım.

Osman Uraner : Sen ve yrd antrenörün gelip bana senin takımın lige çıkmayı garantiledi bize maçı verin bizde çıkalım dediniz..bende TAKIM kaptanı ebru algür ü çağırıp bak böyle dediler ben siktirettim dedim..sizide 3-0 yendik..sen antrenörlük yaparkende özel bi antrenör olmadığın için Türk voleybolu bişey kaybetmemiş..şimdi sıra sende “şerefli hoca”. Yıllardır arkamdan konuşmadığımız kalmadı zaten.senden başlayalım..senle ilk yüzyüze geldiğimizde de sana o şerefsizi yedirmezsem namerdim “büyük şerefli hoca”.

Çetin Demirel : Ben senin hiçbir zaman arkandan konuşmadım kime konustuysam isim ver.Benim içimdeki dışındadır.Benim yardımcı antrenörüm kimmiş ismini söyle,Yalan konuşma ben sana gelipte bize yat demedim.Ben senin yanına Urfayla senin takımın maç yaparken geldim.Siz Urfa’ya ayıp yapıyorsunuz diye yanına geldim.Urfaya yattıniz.Sonrada Urfa takımının başına geçtiniz.Bir sürü laf ebeliği yapma doğruları açıkla.Biz senin takımını Bolu’da da yendik Çankırı’da senin yüzünden kapanan gentasin yerine bizi federasyon 1 lige davet etti biz katılmadıkları.Ben şerefli yaşadım şerefli öleceğim . Kimseden korkum yok ölümden de korkmuyorum.Tehditlerede karnım tok.

Osman Uraner : Urfa ya yatan senden şerefsiz olsun..urfa lıları o maçtan önce tanıyan senden şerefsiz olsun..
Seni tehdit eden senden şerefsiz olsun..
Eskişehir i yıllarca sömürdünüz..kaçabilenler kurtuldu..sizi lige almaya kimse çağırmadı..urfa lig kuraları 15 dk kala lige alındı..benim elimde hazır kadro olduğu için urfa li yöneticiler beni aradı ve takım öyle kuruldu..40 seneden fazla beni en sevmeyen kişi bile OSMAN DOĞRU NR İSE ONU KONUŞUR der..
Yardımcın kendini burada “bendim”demedikçe ben adını söylemem..sizler gibi belden aşağı vurmam..
Kimin şerefli,şerefsiz yaşadığı ortada aslında ama deyecek bi adam değilsin..
Seni tehdit ediyorum..bunu şikayet edebilirsin gerekli yerlere..tehdit etme sebebim de “şerefli isen” diye ima etmen..sen erkek adamsan şu yaşına gelmişsin edepli olmayı seçerdin.bi derdin var ise bana açar söylerdin..ama ne yüzün,ne karekterin müsait buna hoca..
Bu arada senin antrenörlük hayatını nasıl bitirmişim sölemedin cesur yürek..
Recep Ekin bu yazıları silersen senlede kötü oluruz kardeşim..bırak yıllardır rakı masalarında belden aşağı vurarak iş bulanlar şerefsizce yok olsunlar camiadan..

İşte böyle sayın okurlar. Biri TRT’de her hafta voleybol programında yorumculuk yapan bir bayan antrenörü, diğeri ise babası yaşında Eskişehir voleyboluna büyük hizmetleri dokunmuş bir emektar bayan antrenörü.
Ben şimdilik yorum yapmak istemiyor, bu işi siz okurlarımıza bırakıyorum.
Ancak merak ettiğim iki şey var! Birincisi Voleybol Federasyonu bu seviyesi malum restleşmeye seyirci mi kalacak? İkincisi şike yapıldığı açıkça ifade edilen maçlar sonunda şike yapanlara ve de bu yüzden hedeflerine ulaşamayan, hakkı düpedüz yenmiş olan mağdur takımlara ne gibi bir yaptırım ve hak düzenlenmesi uygulanacak?
Merakla bekliyoruz?
Yazışmaları aşağıda sırayla görebilirsiniz. 

01

02

03

04

12 Comments

  1. Bu yazılanlara tek bir cümle yazabilirim .Hoş geldiniz Sayın AKTULGALI hoş geldiniz . Zaman zaman yanlız kalıyoruz kaygısıyla motivasyonumuz kayboluyordu.Tekrar hoş geldiniz .

    Beğen

  2. BEN ÇETİN HOCAYI ÇOK İYİ TANIRIM. HAYSİYETLİ VE DÜRÜST BİRİDİR ESKİŞEHİR’DE ÇOK SEVİLİR VE SAYILIR. BU ÇOK ÇİRKİN BİR İFTİRADIR. ZATEN OSMAN URANER’İN ÜSLUBUNDAN NE OLDUĞUNU BİLMEYEN DE TAHMİN EDER. SAHA ORTASINDA BİR GENÇ KIZ SPORCUSUNU SEYİRCİNİN ÖNÜNDE MOLADA TOKATLAMIŞLIĞI VARDIR. TELEVİZYONLARDA VE GAZETELERDE BAYAĞI KONU OLMUŞTU. BABASI YAŞINDAKİ BİR BÜYÜĞE YAZDIĞI BU MESAJLAR SEVİYESİNİ APAÇIK ORTAYA KOYMAKTADIR. BU ADAM HALA TRT’DE YORUM YAPIYOR. ARKASINDA KİM VARSA? HALA KIZ TAKIMI EMANET EDİLİYOR. KENDİSİNİ ŞİDDETLE KINIYORUM. FEDERASYONU GÖREVE ÇAĞIRIYORUM. BÖYLE İNSANLAR VOLEYBOLUN TADINI TUZUNU KAÇIRIYORLAR.

    Beğen

  3. Naci Yaylalı osman uraner trt gibi bir kurumda erkek milli takımın antrenörünü yerden yere vurarak eleştirdi.ama bayanlar grand prix de önüne gelen takımdan fark yiyerek ezilen takımı göklere çıkatıyordu maç yorumlarında.bu adam çıkarcı ve içten pazarlıklı imajı verdi bana.tanımam etmem.kendi antrenörlüğünü de görüyoruz.voleybol camiasından uzaklaştırılmalı bence.kendini de bir halt sanmasın.

    Beğen

  4. Osman Uraner
    kendisine değer verip de takımlarının başına getiren Trabzon İdmanocağı kulübünde devreyi, görmez. Dedi dersiniz., iddia ediyorum

    Beğen

  5. Sayın Cansu KARA siz trabzonumuzu tanımıyorsunuz muhakkak Trabzon bu tip hareketleri hiç hoş karşılamaz bu yüzden Osman Uraner ya işini doğru yapar ya da gönderilir

    Beğen

  6. Nereden bakarsak bakalım çirkin olay. Bunların paylaşımını halkta okuyor sporcularda. sonra Osman efendi nasıl saygı görecek sporcularından taraftarlardan yöneticilerden

    Beğen

  7. Epirden Hocam , halk dilimizde bu yaşananlarla ilgili bir çok atasözü yada deyim vardır . En uygun olan bence KÖPEKSİZ KÖY BULMUŞLAR DOLAŞIYORLAR olabilir .
    Anlaşılan o ki tarafların seviyesi belli. Asıl benim merak ettiğim bu seviyenin düzenleyicisi yada kontrol edicisi yok mu ? TVF bu seviyesizliğe seyirci mi kalacak ? İki lisanslı antrenör bu paylaşımlardan sonra TVF disiplin kuruluna sevk edilebilir mi ? Edilirse aman bize dokunmayan bin yaşasın denip görmezden mi gelinir ? Bu terbiyesizliğe sportif anlamda bir ceza verecek yürek kendilerinde var mıdır ? Balık baştan kokar Epirden Hocam . Kimsenin birbirine saygısı kalmadı , korkusu da kalmadı . Eren beyin dediği gibi zavallı voleybol

    Beğen

  8. Aslında kaygılanıp üzülmemiz gerekir öyle değil mi ? Ama ne acıdır ki dudaklarımızı bile ısıramıyoruz . Artık utanamıyoruz ,seviyesizlik bizi rahatsız etmiyor . Sayın Kazım TOKAT toparlamaya çalışmış ama beyhude sevgili hocam . Artık ar damarı çatladı milletin .Birbirini görünce ceketinin önünü ilikleyen sahte centilmenler bu yaşananalar sizin ürününüz . Parmak arası terlik giymekle naif olunmuyor .

    Beğen

  9. Diğer beyefendiyi tanımıyoruz .Ama değerli voleybol yorumcusu ,sesimiz kulağımız nasıl bu oyuna gelmiş anlamadık . Akif ‘ e yalakalık yapacağım diye rotasını şaşırmış anlaşılan yazık .

    Beğen

  10. Sayın yorumcular voleybolda seviyesizlik ,2012 yılında kasım ayında sorumsuz bir spor bakanı işlerimize burnunu soktuğunda başladı . Bunu fırsat bilen aç gözlü fırsatçı adamlarla da devam etti . Bir çoğunuz bunun farkında değilsiniz .

    Beğen

Yorum bırakın