ERKEKLER PLAY OFF MAÇLARI BAŞLARKEN

Ankara(Başkent Voleybol Spor Salonu) nda 14 Nisan Çarşamba günü başlayacak Erkekler YARI FİNAL takımlarının mücadelesini yazacağım.

A ve B gruplarını lider olarak bitiren Milas Bld ve Yeni Kızıltepe Bld takımlarının favori olarak, finale çıkması kimseyi şaşırtmaz. Peki 2.sıradaki takımlar hangileri olabilir? Alanya Bld ile Hatay BŞB ve iki takımın ismini de sürpriz olarak versek? Bu takımlar Saint Joseph ile Cizre Bld olabilir desek?

Kadınlar play-off maçlarında Sultanlar ligi bütçelerine denk takımların olduğunu biliyoruz ama Erkekler de Efeler ligi için yüklü bütçeye sahip takımlardan çok, bir-iki takım hariç hemen tüm takımlar denk bütçeler ile mücadele edecek. İzmir Saint Josephliler Takımının diğer takımlara kıyasla daha mütevazi bir bütçeye ile mücadele ettiğini belirtelim.  Ayrıca  takımlar arasında en genç yaş ortalamasına sahip olduğunu biliyorum. Ancak son dakika da Arkas’dan gelecek bir-iki oyuncu desteği ile sürpriz yapacak bir mücadele ile final grubunu zorlayabili

Birinci grubun ikinci gruba göre daha az sürprizli olacağını düşünüyorum. Milas ile Hatay  BŞ Belediyenin final grubuna kalacağını onları zorlayacak rakipler olacağını sanmıyorum.

İkinci grupta ise Y.Kızıltepe Bld hariç diğer 3 takımın birbirleri arasında olacak maçlarda sürprizlere açık olacağını tahmin ediyorum. Özellikle Alanya ile S.Josephliler maçının galibi, final grubuna çıkmanın anahtarı gibi duruyor.

Erkek takımlarında bugüne kadar fazla sürprizler olmadı. Kadın takımlarında olan gerek kişisel gerek takımın genel performanslarının her maç için değişiklikler gösterdiğini, bugüne kadar oynanan play-off maç sonuçlarında daha çok gördük. Onun için bu sene de erkek takımların genel performanslarında sürpriz olmaması beni şaşırtmaz. Ancak her voleybolcu gibi hiçbir maç sahada oynanmadan kazanılmaz diyerek, yukarıdaki satırlarda sadece tahminlerim ışığında bunları yazdığımı da bir kez daha hatırlatmak isterim.

Bir önceki yazımda belirttiğim gibi COVID vakalarının son dakika sürpriz sonuçlara neden olabileceğini de unutmayalım. Özellikle takımın baş smaçörü olan oyuncunun covıde yakalanmasını, koca bir sezonda oyuncuya bel bağlayan antrenörün ipini çekeceğini de üzülerek belirtelim. İnşallah böyle kötü sürprizlerin olmayacağı bir yarı final ve final maçları seyrederiz.

Maçları TVF VOLEYBOL TV den canlı olarak seyredeceğinizi ve tüm maçlarda GDS sisteminin kullanılacağını da hatırlatalım.

Tüm takımlara emeklerinin karşılığını alacak sonuçlar ile sakatlıksız, covıd vakasız bir yarı final ve final mücadelesi temenni edelim.

Sağlıkla Kalın

Yorum bırakın