Bu güne kadar uluslararası müsabakalarda İtalya kadın milli takımı ile 13 kez karşılaştığımızı bunların 11 ini kaybettiğimizi sadece iki tanesini kazandığımızı yazmıştınız. Bende bu yazınızın altına bu bilgiye kendi araştırmanız sonucunda mı yoksa ilgili biri tarafından bilgilendirilerek mi ulaştığınızı sordum.
Siz benim soru içeren yorumu mu yazınızın altına koyduğunuz anda bu bilginin size federasyondan yetkili ve ilgili birisi tarafından verildiğini, dolayısı kendisine cevap hakkı tanıdığınızı düşündüm.
Ancak üzerinden yeterli süre geçmesine rağmen eğer yayınlamaktan kaçınmadıysanız bir cevap verilmedi. O nedenle voleybol basınına yanlış bilgi verildiğini düşündüğüm için düzeltme yapma zorunluluğu hissettim.
TVF kaynaklarında yeterli bilgi bulunmadığı için sizinle, hatırladığım ve araştırmalarımın sonucunda edindiğim bilgileri paylaşmak istedim.
İlk kez 2006 yılında Varna ‘da Rusya ve İtalya‘yı yenmiş voleybol tarihimizin mucizesi olarak değerlendirmiştik.Sadece 2011 yılında İtalya ve Sırbistan‘ın beraber düzenledikleri Avrupa şampiyonasında iki kez yendik.
Bugün Milletler ligi olarak bildiğimiz o yıllarda adı Grand Prix olan müsabakalarda en az iki kez yendik .2012 yılından sonra Akdeniz oyunlarında ve yine Grand Prix ‘te yendik. Yani bizim hatırladığımız en az 6 kez yendik.
Ben size bu bilginin içeriden verildiğini tekrar ederek düşüncemin arkasında olduğumu ifade etmek isterim. Buna inanmak için nedenlerimden bir tanesini yukarıda yazmıştım. İkinci ve en önemli nedenim ise beyefendileri gayet iyi tanıyor olmamdır.
Daha açıkça yazmam gerekirse ülkemiz voleybolunu M.Ö. ( Mutlugil ‘den önce )M.S ( Mutlugil ‘den sonra) olarak ayırdıkları için böyle bir açıklama yada bilgilendirme yapıldığını düşünürüm. 2012 yılında kurulu bir düzenin ve milyonlarca liranın üzerine oturdukları için kendilerinden önceki dönemi hiç yaşanmamış olarak görmektedirler.
Ayrıca hem daha önceki voleybolun tarihini, milli takımlarımızın başarılarını bunu belgeleyen tesislerdeki fotoğrafları kaldırıp attıkları ve işlerine gelmediği için hafızalarını zorlamamaları nedeniyle milli takımımızın başarılarını hatırlamıyorlar.
Yine, aslında düşündükleri ve ilgilendikleri, öncelikleri futbol, basketbol, tenis gibi branşlar olduğu için voleybolun tarihini hatırlamakta zorlandıklarını düşünüyorum .
İşte böyle sayın Deniz ARSLAN. şu anda voleybolu hazımsızlıkları geçmişteki başarılı günleri görmelerine engel olan bir ekip yönetiyor. Maçların gerçek sayısını neredeyse tutturuyorlar ama ne hikmetse galibiyet sayısını kendileri görevde iken yakaladıklarını bildiriyorlar.
Unutmadan son bir şey, önümüzdeki yıllarda yeniden olimpiyatlara katılma hakkı kazanırsak ‘’Tarihimizde ilk kez olimpiyatlara katılma başarısı elde ettik’’ derlerse şaşırmayacağız . Zavallı voleybol.