TRANSFER DEDİKODULARI OYUNCULARI ETKİLİYOR MU?

 

Herkesin malumu son dönemlerde çok fazla transfer haberleri okumaya başladık.

Bu tür haberleri biz tarafları mutlu edip heyecanlandırsa da takımlar ve oyuncular açısından aynı şekilde karşılanıyor mudur acaba?! Örneğin ; sözleşmesi bitecek bir oyuncu, yerine düşünülen isimleri görünce takımına ne derece katkı sağlar ?

Oraya karşı aidiyet duygusu içerisinde olur mu?

Bu soruların cevabını hepimiz tahmin edebiliyoruz. Transferde adı geçen isimlere bakalım bir bakalım ; Bricio, Olesia, Larson, Meliha diye liste uzayıp gidiyor. Bu oyuncular son dönemlerde takımlarında performansı düşen oyuncular.

Özellikle de Bricio.

Sizce bu oyuncuların son dönemlerde, takımlarında performans düşüklüğü yaşamaları sadece bir tesadüften mi ibaret? Bu oyuncular her ne kadar profesyonel olsa da her şeyden önce duyguları olan birer insanlar, robot değiller ve çıkan bu haberlerden etkileniyorlar. Bizler mutluluk ve heyecan ile bu tür haberleri yayarken aslında kendi takımlarımızı baltalıyoruz, haberimiz yok. Üstelik bu tür haberleri bilinçli çıkartıp,  oyuncuların fiyatını artırmaya çalışan menajerlerin de emellerine ulaşmalarına ön ayak oluyoruz.

 

Yapılacak transferler ve ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durum

 

Son yıllarda özellikle de müessese klüpleri takımların bütçelerini inanılmaz boyutlara çıkardı. Bizi de bu durum “dünyanın en iyi ligi” olma yolunda zirveye taşıdı. Senelerce bir çok yıldız oyuncu ülkemize geldi. Tabi gelirken de yüksek meblağlara anlaşıp geldiler. Bu da aynı zamanda “en pahalı lig”lerinden biri yaptı. Diğer ligler, özellikle de İtalya liginde takımlar oyuncuları küçük yaşlarda çıkarıp yıldız oyuncu haline getiriyor daha sonra da ülkemize pazarlıyorlar.

Peki bu sene durum nasıl olacak?

Ülkenin içerisinde bulunduğu ekonomik durum herkesçe biliniyor.. Bir çok kulüp borç ve çeşitli sebeplerden dolayı kulübü kapatmak zorunda kaldı ya da haklarını devretti.. Hatta söylentilere göre de başarılı bir kulübümüz daha bütçesini düşürecekmiş.

Bu duruma sebep olan elbette sadece ülkedeki ekonomik durum değil. Taşıma su ile değirmeni döndürmeye çalışmamız. Voleyboldan elde edilen gelir yok, aksine gider bol.. Elimizde çokça başarı var bu da değirmeni döndürmeye yeterli olmuyor.  Bu sebeple yıldız oyunculara milyonlar verilip tekrar ülkeye getirile bilir mi? Bu ekonomik koşullarda zor.

Bunun bize getireceği bir fayda var; Belki de bu vesile  ile yeni yetenekler keşfedip çıkarırız.

 

 

 

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s