Eyy İzmir Seyircisi!! KIZAYIM MI, SEVİNEYİM Mİ?

 

Bir zamanlar ( 80’ler) ATATÜRK SPOR SALONU’nda TIKLIM,TIKLIM geçen VOLEYBOL MAÇLARInı seyreden ve aynı zamanda oynayan, şanslı voleybolculardan biriyim..

Yıllar geçtikçe, kendi kabuğuna çekilen İZMİR KULÜPLERİNİN, maalesef başarısız Lig performansları ile paralel İZMİR SEYİRCİSİ de, salonlara küsmüş ve gelmekte naz ediyordu..
Derken, ARKAS ile birlikte TEKRAR VOLEYBOL SEYİRCİSİ salonlara GELDİ..ALKIŞLADI..BİLETLER TÜKENDİ.. AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU GELDİ..HAYALDİ GERÇEK OLDU..

Ama HAYALLER ÇABUK TÜKENDİ! Yıllar geçtikçe,”Diyete giren Vücudumuz gibi” ARKAS’ın Bütçesi de DİYETE GİRDİ !..

Kaliteli yabancılar, maddi olanakları zorlayınca, elindeki kısıtlı bütçeyi kullanan ARKAS ile Beklenen LİG ve AVRUPA BAŞARILARI “TAT VERMEMEYE, SEYİRCİYİ SALONA ÇEKMEMEYE” Başladı..Halen devam ediyor.
Geçtiğimiz ay, CEV ŞAMPİYONLAR LİGİ’nde ağırladığı İTALYA’nın ve DÜNYA’nın en KALİTELİ TAKIMlarından “PERUGIA” ile oynanan maçtaydım. Salonda toplasanız 2000 kişi  ya var- ya yok gibiydi.Bu sayının en az 500 kadarı, zaten bizlerden ve Arkas’ın kendi sporcuları ile ailelerinden oluşmaktaydı.

Peki, gerçekten İZMİR SEYİRCİSİ BİTMİŞ MİYDİ? KÜSMÜŞ MÜYDÜ?

Bu hafta sonu AXA SİGORTA (BAYANLAR) TÜRKİYE KUPASI FİNALLERİ için, Türkiye’nin en önemli 8 takımını ağırlayan, ATATÜRK SPOR SALONU, SEYİRCİLER İLE HINCA-HINÇ DOLDU, TAŞTI..

”BİLETLER TÜKEND” yazısını gördük yıllar sonra..

 

Bunun için, SEVİNEYİM Mİ? KIZAYIM MI? bilemedim desem yalan olmaz..Tabii ki, böyle bir organizasyon İZMİR’e en son 4 sene önce gelmişti, hasretlik vardı, bir bakıma..Eh bir de, güçlü Sponsor Takımları ile birlikte gelen davetiyeler de bu Seyircinin gelmesine bahane oldu.Üstüne üstlük, ülkemizin değil, Avrupa’nın en değerli Voleybol Kadın Sporcularını görmek istemeleri de doğal olarak normal..
Ama, bu SEYİRCİ NEREDE? diyerek SORANLARA da bir çift lafım var..SEYİRCİ BURADA..SİZLER
NEREDESİNİZ? YILLAR GEÇTİKÇE ERİYEN BÜTÇELERİNİZE, SEYİRCİYİ DE EKLEDİNİZ..İZMİR VOLEYBOL
SEYİRCİSİ (Kızmayın,Alınmayın Lütfen) TÜRKİYE’nin EN CENTİLMEN, EN BİLGİLİ, EN ÇABUK TEPKİ VEREN, AKILLI SEYİRCİSİDİR..

GÜZELLİKLERE,BAŞARILARA GELİR..Eğer,bu seyirciyi Salonlara çekemiyorsak, bunun ÖZELEŞTİRİSİNİ YAPALIM, HEP BİRLİKTE..
BUGÜN,ATATÜRK SPOR SALONUnda en az 6000 kişi içeride, merdivenler bile dolu halde maç seyrediyor! En az 1000 seyirci de maalesef bilet bulamadığı için, geri dönmüştür(TV’de CANLI yayın olduğu halde)..

Demek ki,VOLEYBOL SEYİRCİSİ İZMİR’de UYUYORDU..UYANDIRMAK,SİZ FEDERASYON
TEMSİLCİLERİNİN, KULÜP BAŞKANLARININ ve YEREL YÖNETİCİLERİN GÖREVİ OLMALI bundan sonra..
HAYDİ TEKRAR BİRLEŞELİM, SEYİRCİYİ SALONLARA ÇEKELİM..Akıllı ve Dikkatli Projeler ile..

Levent Eskiçeri

1 Comments

  1. Arkas’ın büyük bir ihtimalle sezon sonu kapanacağı söyleniyor.Yazık oluyor bu güzel şehrin heyecanına.

    Beğen

Yorum bırakın