NE OLACAK BU SPOR OKULLARININ HALİ? 2

Geçen hafta yazdığım yazıya ( https://evoleybol.com/2018/12/13/ne-olacak-bu-spor-okullarinin-hali/ ) verdiğiniz olumlu  tepkiler ve destek üzerine bu konuyu bir yazıda daha ele almaya karar verdim, değerli EVOLEYBOL dostları..
Efendim, bu yazımda da spor okullarında çalışan emekçi çalışan ile vefakâr Antrenörlerimiz gözünden bir kaç kelam edeceğim. Örneklemeler o kadar çok boyutlarda ki, burada çok azını yazabileceğim. Öncelikle böyle bir ticari kafaya sahip olan kurucuları veya iş adamlarını eleştireceğimiz için, yıllarını Voleybol altyapısına vermiş, idealist kulüp ve spor okulların sahipleri alınmasın..
ALINMASIN diye iki defa YAZIYORUM.
Gelelim, sistemin diğer yüzüne.. ilk iş olarak bir spor okulu öğrencisi bulunur, mezun olması önemli değildir. Haftalık 100 TL ücret verilir. Sabahtan, akşama salonda aralıksız bir sandviç arası mola ile koşturulur. Bir tane de emekli veya her yerde çalışmaktan ruhu yorgun bir diplomalı Antrenör ağabey başına diktirilir. Tüm velilere bu ‘Tonton Amca’ sıfatlı antrenörü ballandıra ballandıra anlatır, geçmişinde belki bir başarısı varsa, Türkiye Şampiyonu olmuş gibi etiketlenir.
Yerseniz !
Yemediniz mi? O zaman kariyeri düzgün bir Antrenör ile hemen anlaşılır, Sözleşme falan hak getire! “Hocam, sana şöyle imkan, böyle maaş” diye bir güzel hayal vaat edilir. Sonra da “Ehh artık bize 40-50 öğrenci getirirsin değil mi?” diye bir şart konulur. Siz o gazla başlarsınız çalışmaya. Aybaşı gelir, gidersiniz maaş almaya..“Hocam sana bi 300-500 versek, önümüzdeki hafta cuma günü tekrar veririm.. Hem daha  çocuk sayısı az, masraflar ağır vs vs..”  gibi bahane hazırlanır..Devam…Önümüzdeki Cuma olur önümüzdeki Pazar, derken öbür ay !
Sizin Spor okuldaki çocuk sayınız 80-100 olur ama sizin maaş hala 500 TL !
Bu sefer tam işi bırakacaksınız, Velileri sizin başınıza bırakarak “Hocam ne olur bırakmayın, biz sizin için bu çocukları getirdik bu kulübe” diyerek duygu sömürüleri başlar..Gitti mi bir 2-3 ay da böyle.. Siz hâlâ 500-750 tl aldınız veya alırsanız Şanslısınız!
Tam 5 ay oldu, ne siz ne salondaki emekçi çalışanlar toplam her ay 500 tl alamadınız ama İş adamı sıfatlı, Tüccar Spor kulübü sahibi her ay çocuklardan 150-200 TL’den en az 8-10.000 Tl aidat topladı!.
Ortada Para Yok! veya SİZE YOK!
Peki,siz ne yapacaksınız?Evde masraf var, çalıştınız cepte maaş yok! Üstelik bir o kadar da çocukların Anası-Babası size inandılar..Hadi burdan yak! ”Olmadı..Olmayacak bu!”  dediniz ama veliler ”Hocam siz giderseniz bizde Çocuklarımızı  sizin gittiğiniz yere aldırırız” dediler. ‘‘Tamam” dediniz, bu sefer de “Çocukları benden çalıyor bu Antrenör “ dedi, size 5 ayda 500 TL veren bu sözde kulüp sahibi..
Üstüne bir de, karakteriniz konuşulmaya başladı!
Velhasıl, bu problemler yavaş yavaş ÇÖZÜLMEZ BİR YUMAK olmaya başladı. Yukarıdaki örnekler EN SAMİMİ, EN HAFİF, EN SAF HÂLİDİR, SPOR OKULLARI ve ALTYAPI KULÜPLERİMİZİN..

Biz hala 3 MAYMUNU OYNUYORUZ..ama Çok yakında VOLEYBOLCU Altyapı  Sporcusu bulamayınca, “MUZ” gibi O’nu da İTHAL EDECEĞİZ DIŞARIDAN !

Sağlıcakla kalın

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s