AYAĞA KALKMAYAN İZMİRLİ OLSUN

Geçen hafta içinde İzmir’de oynanan İzmirspor- Alaşehir Belediyespor karşılaşması sonrasında Alaşehir Belediyespor kulüp başkanı Şevket Çömçömoğlu ile konuştuğumuzda bizi hafta sonu oynayacakları Gelişim Koleji maçına ‘Güzel ve çekişmeli bir maç olacak’ diye davet etmişti.

‘Gelirsem gördüğüm her şeyi yazarım’ diye cevap vermiştim.

Antrenörlük eğitimim sırasında Gelişim Koleji takımı ile beraber bir kaç yıl pratik yapma imkanı bulmuştum. Kolejin sahibi Serdar Öner  bey, bilime, spora ve gençliğin eğitimine önem veren  Atatürkçü ve modern biri. İyi sporculara okulunun kapılarını açarak onlara burs veriyor. Bu burs imkanı ile pek çok öğrenci hem okuyup hem spora devam etme şansı yakaladı. Gelişim Koleji de bu sistemi sayesinde her sene ligde üst sıralara takımlar kuruyor.  Şenay ve Ahmet Bayar çiftine Halit Mert Demir hoca da katılmıştı. 2017 yılında Türkiye Şampiyonu oldular. Öncesinde de, ikincilikleri ve başka dereceleri  var.

 En büyük oyuncuları 20 yaşındaki kaptanları Ege Yıldız. Diğer oyuncular genelde 2002 ve sonraki yıllarda doğmuş oyuncular. Bu genç kadroya rağmen bu sene de ilk 8 maçta 8 galibiyet aldılar.

Alaşehir Belediyespordan geçen hafta bahsetmiştik. ( https://evoleybol.com/2018/11/22/zorlu-mac-alasehirin/ ) Duygu Sipahioğlu, Tülay Öner, Aslı Yılmaz ve Ceren Atila gibi hem tecrübeli hem de iyi oyunculara sahipler.  Onlarda ilk 8 maçlarını kayıpsız geçmişlerdi.

Bu maç sonunda iki takımdan biri namağlup ünvanının kaybedecekti.

Alaşehir’e biraz erken gittim. Salona yakın yerde, bir çorba içtim. Sonra biraz dolaştım.  Hava güneşli olmasına rağmen soğuktu. Ne yazık ki Alaşehir’de de pek çok ilimizde olduğu gibi tarım arazilerinin ortasına sıra sıra apartmanlar dikilmişti.

Maç saatine yakın salona geldim. Takımlar ısınmalarını bitirmiş seramoni için dizilmişlerdi. Gelişim koleji yedeklerinin oturduğu yerin hemen arkasında dizilmiş bir grup Alaşehirli genç taraftar, takımları lehine tezahürat yapıyorlardı. Kollarını uzatsalar Gelişim Koleji oyuncularına dokunacak kadar yakın olmaları beni düşündürdü. Çünkü en ufak bir sorunda salona atlamaya kalksalar onları kimse tutamazdı.

Maçın başında yaptıkları ‘Ayağa Kalkmayan İzmirli olsun’ tezahüratı Alaşehirlileri gülümsetti.

 

Salon çok soğuktu. Montla, ceketle oturmamıza rağmen üşüdük.  Yedek oyuncuların önüne elektrik sobaları konulmuştu.

Maçta uzun uzun anlatılacak bir şey olmadı. Çünkü Gelişim Kolejinin genç oyuncuları belki soğuktan, belkide kendilerine bu kadar yakın mesafeden yapılan tezahüratın etkisi ile bir türlü istedikleri oyunu tutturamadılar. Alaşehirli oyuncular da iyi servisin yanı sıra iyi defans ve iyi hücum yapınca ilk seti 25-17, ikinci seti  25-12 ve üçüncü seti de 25-17 alarak namağlup unvanlarını sürdürdüler.

Bir iki molada Gelişim Koleji takımının arkasındaki Alaşehirli gençler ve Gelişim Kolejinin İzmir’den gelen taraftarları arasında küfürlü tezahürat iddiası ile  küçük bir gerginlik olduysa da devreye Alaşehirli yöneticiler girdi ve olay büyümeden kapatıldı.

Alaşehir Belediyespor bu sezon 9 da 9 ile tam gaz gidiyor. Yöneticileri başta Şevket Çömçömoğlu olmak üzere son derece nazik ve güzel insanlar. Onlara on üzerinden on veriyoruz.

Seyircilere ise 10 üzerinden 9 puan verdik. Bir puanı  genç rakip oyunculara yönelik ufak tefek bir iki söz ve tezahürattan dolayı kırdık. Umarım bize kırılmazlar.

77893D68-A4BB-4370-8DC1-58742F2DBB84

Sonuçta ne gördüysek onu yazdık.

 

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s