Geçtiğiz sezon Baş Antrenörsüz çıktığı maçlarda, Galatasaray’ı yenip Şampiyonlar ligine katılmaya hak kazanan Sarı-Lavivertli takım, bu sezon, 5. Hafta karşılaşmasında lige iyi başlayamayan Galatasaray karşılaştı.
Fenerbahçe maça A. Antonijevic, S. Bricio, Dicle Nur Babat, M. Vargas, Fatma Yıldırım, Eda Erdem ve Merve Dalbeler,
Galatasaray ise; Çağla Akın, Hande Baladın, Aslı Kalaç, Meryem Boz, C. Leys, C. Jackson ve libero Buse Kayacan ile sahaya çıktı.
İlk sete hızlı giren Fenerbahçe Fatma’nın iyi servisleri ve bloklarla 8-0 öne geçti. Teknik molaya Sarı Melekler 12-3 gibi büyük bir farkla önde girdiler. Galatasaray’ın Fenerbahçe’nin hatalarıyla oyuna tutunmaya çalıştığı bu sette Aslı ve Cansu’nun servis turlarında fark azalsa da Eda ve Bricio’nun 5’er sayı ürettiği ilk seti Fenerbahçe 25-19 kazandı.
Hande’nin 4 direkt manşet hatası yapması ise; Galatasaray adına büyük handikap oldu.
İkinci set karşılıklı hatalarla başladı. Dicle’nin servis turunda Eda’nın file üstünde hakimiyet kurmasıyla 7-0’lık seri yakalayan Fenerbahçe skorda 13-4 üstünlüğü yakaladı. Hücum anlamında iki takımın da düşük yüzdede kaldığı ve iki takımın da 8’er hata yaptığı ikinci seti Fenerbahçe 25-16 aldı.
İki büyük takımın bu denli hata yapması da fazlasıyla göze battı.
Üçüncü set diğer setlerin aksine karşılıklı sayılarla başladı. 2-0’lık üstünlüğün ardından 3. Set Sendromu’na giren Fenerbahçe skor 9-9’a ulaştığında 6 direkt hataya ulaşmıştı. Sarı Lacivertli takım bu sette yaptığı 13 hata ile Galatasaray’ı oyunun içinde tuttu. Set sonunda Vargas’ın kazandığı servis sayısıyla set 28-26, maç 3-0 Fenerbahçe’nin oldu.
Vargas 16 sayı ( %38h, 2 ace, 1 blok), Bricio 12 sayı ( %36h, 2 ace, 2 blok), Eda 11 sayı ( %50h, 2 ace, 4 blok) ve Dicle 9 sayı ( %70h, 2 ace) ile galibiyetin mimarları oldular.
Meryem ise 12 sayı ve %33’lük hücum yüzdesiyle Fenerbahçe’ye direnmeye çalıştı.
Önemli Noktalar
Spikerler Türk oyuncularımızın kariyerlerinden bahsediyorlar. Örneğin “Cansu Çetin şu yıl Dünya şampiyonu olan takımdaydı, Hande Baladın şu sene Dünya şampiyonu oldu” diyorlar. Ancak takımlarımız bu başarıları kazanırken ne yazık ki bu oyuncularımızın neredeyse hiç oynamamış olduğu gerçeği ile yüzleşiyoruz.
Antonijevic’in hala Vargas ve Bricio’nun istediği pasları atamaması Fenerbahçe’yi fazlasıyla hata yapmaya itiyor. Terzic’in bu konuda ne yapacağı merak konusu.
Bilindiği üzere Rus Natalia Hanikoğlu’nu Türk milli takımında oynatmamız ülkemiz adına büyük kazanç olmuştu. Takım içinde hem iyi bir abla hem de verdiği pozitif enerji ile Filenin Sultanları’nınoluşmasında büyük bir kilometre taşıydı. Aynı dönemde efsane oyuncu Sokolova için de oldukça uğraşılmasına rağmen sonuca ulaşılamamıştı.
Şimdi de 19 yaşındaki Vargas’ın ise 2018 dünya şampiyonasına çağrılmaması ve “2020’ye kadar Küba milli takımında oynamama cezası” bizim açımızdan ne kadar değerlendirilebilir? Top öldürmekte ve winner bir hücumcu sıkıntısı çektiğimiz bir dönemde Türk milli takımında oynaması için ikna edilebilir mi?
Fenerbahçe nasıl kazandı?
Fenerbahçe 11 ace ve 9 blok ile ekstradan sayılar kazandı ve defanstan daha fazla top çıkardı.
Antonijevic ortaya az pas atsa da ortalardan toplam 21 değerli sayı kazandı. Eda her zamanki gibi iyi bir kaptan ve iyi bir liderdi.
Bricio ve Vargas’ın hücum hataları olsa da kritik anlarda iyi skor üretti.
Galatasaray neden kaybetti?
Galatasaray’ın bu kadro ile manşet alması neredeyse imkansız.
Hande sahadayken fazlasıyla manşet hatası yapmakta. Manşette hata yaptıkça oyundan iyice düşüyor. (%29, %6) 5 direkt manşet hatası yapan Hande hücumda da %28’lik bir başarı(!) ile oynadı. Galatasaray Hande’yle iken de Hande yokken de olmuyor. Ya Hande’yi manşette çok iyi saklayıp hücumda faydalanacaklar ya da manşet hatalarıyla Hande’yi yıpranırken çok izleyeceğiz.
3 sette Galatasaray kendi çabalarıyla sadece 34 sayı bulabildi. Manşette oldukça sıkıntılı anlar yaşayan Galatasaray, Çağla ve Nursevil ile de oyun kurmakta yeterli seviyeye ulaşamadı.
Sayın Deniz bey sahada Eda ve Bahar dan sonra en kariyerli sporcular galatasaray takımındaki Aslı Kalaç ile Çağla AKIN dır.Yıldızlar AVRUPA ve DÜNYA ŞAMPİYONU Gençler Avrupa şampiyonu DÜNYA İKİNCİSİ GENÇLİK oyunları üçüncüsü AVRUPA LİGİ ŞAMPİYONLUĞU İSLAM OYUNLARI ŞAMPİYONLUĞU U 23 DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU VAKIFBANK SPOR KULÜBÜ İLE ŞAMPİYONLUK veİKİNCİLİKLER ancak nedendir bilinmez >>>sürekli yabancı oyuncular ve parlatılmak istenen oyuncular yorumlanıyor .Ayrıca manşet problemi yaşayan takımlarda en zor görev pasöründür diye düşünüyorum.
BeğenBeğen