ECZACIBAŞI’NIN YENİ POLJAK’I OLMAK İSTİYORUM

Yasemin Güveli, 19 yaşında, 188 cm boyunda, Eczacıbaşı takımında voleybol hayatını sürdüren genç bir sporcumuz. İlk tanışmamız pek de sıcak olmadı. Kendisinin de olduğu bir fotoğrafı caps yapmıştık. O da bize ‘oldu mu şimdi bu?’ diye tepki göstermişti.

‘İnsanlar konuşa konuşa anlaşır’ diye boşuna dememişler. Biz kendi tarafımızdan, o da kendi tarafından konuyu anlattı ve neticede meseleyi tatlıya bağladık.

Kendisi Eczacıbaşı’ndan ikinci devre daha çok oynayabileceği Karayolları takımına transfer olduğunda ‘En iyisini yaptın. Oynarsan gelişirsin’ dedik, başarılar diledik.

Ara ara halini hatırını sorduk. ‘Hüseyin Hocamdan çok şeyler öğreniyorum. Takımla çok iyi uyum sağladım. Oynuyorum’ dedi.

‘Sezon sonunda Sultanlar Ligine çıkarsanız bir röportaj istiyoruz’ dedim.

‘Tamam’ dedi.

Bu gün Sultanlar ligine çıkmaları nedeniyle kendisini tebrik ettikten sonra ‘Gelelim röportaj sözüne..’ dedim.

Verdiğim sözü unutmadım. Hazırım sorulara’ dedi.

‘Merak etme zor sorular olmayacak. Hep çalıştığın yerden gelecek’ dedim.

‘Dilediğiniz yerden sorabilirsiniz‘ dedi.

‘Önce klasik bir başlangıç yapalım, Ne zaman voleybola başladın? Sonra nasıl oldu da Eczacıbaşı’na transfers oldun?‘ diye başladım.

‘Okulda uzun boylu olduğum için öğretmenlerimin teşviki ile 7. sınıfta Voleybola başladım Sonra aynı okulun Küçükçekmece Voleybol adlı bir spor kulübü vardı. Orada devam ettim. Açıkçası başlangıçta Voleyboldan bir beklentim yoktu. Sonra hazırlık maçında Eczacıbaşı antrenörleri beni görüp beğenmişler ve oraya transfer oldum’ dedi.

‘Bu sene A takımda pek oynama şansın olmadı sanırım’ dedim.

‘A takımımızda çok tecrübeli oyuncular var. Bu yüzden ilk yarı istediğim sıklıkta oynayamadım. Sonra daha iyi gelişmem açısından Karayolları gibi  ligde iddiası olan bir takıma gittim ve tüm maçlarda oynadım. Takımımın Sultanlar ligine çıkmasına katkı sağladım’ dedi.

‘Peki, gelecek sezon da takımda oynama şansı bulamazsan?’ diye sordum.

‘Kendi takımımda kadroya girmek için çok çalışacağım ama olmazsa da kesinlikle oynayıp kendimi geliştireceğim bir yerde olmayı istiyorum.‘dedi.

Biz Voleybol ile ilgili öğrenmek istediklerimizi öğrendik. Şimdi biraz da sporun dışındaki Yasemin Güveli’yi anlat bize’ dedim.

‘Serbest meslek sahibi bir baha, ev hanımı bir anne ve en küçüğü ve tatlısı 3 yaşında olan iki küçük kardeşim var. Üniversitede Çocuk Gelişimi okuyorum.’ dedi

‘Peki en sevdiğin ve sevmediğin iki özelliğin?’ dedim

‘İnatçı  ve hırslı oluşum sevdiğim özelliklerim, olayların genelde negatif yönünü düşünmem ve sinirlendiğimde çabuk ağlamam en sevmediğim özelliklerim‘ dedi

Kendini bu kadar iyi tanıyorsan sevmediğin özelliklerini de düzeltme şansın olacaktır’ dedim.

‘İyi olmak için çabalıyorum. Çünkü Voleybolun bana sağladıklarını biliyorum. Daha iyi olursam da daha çok şeyler sağlayacağını biliyorum ‘dedi

Peki, idolun, olmak istediğin bir oyuncu var mı?’ diye sordum.

Maja Poljak en beğendiğim ve sevdiğim oyuncuydu. Keşke onunla oynama şansım olsaydı. Eczacıbaşı’nın yeni Maja Poljak’ı olmak istiyorum. Bunun için çok çabalamam gerektiğinin farkındayım. Takımın bana bu konuda gereken her türlü imkanı sağlıyor. Çok şanslıyım çünkü çok iyi koşullara sahibim. Tek yapmam gereken daha çok çalışmak … Bunun için de yeterince isteğim var’dedi

Biz de sana çalışmalarında başarılar diliyoruz. Seni ilerde hem Milli takımımızda hem de Eczacıbaşı’nda A takımda görmeyi, daha nice başarılarını kaleme almayı istiyoruz’ dedim  ve vedalaştık.

Yasemin Güveli gibi genç oyuncular ülke voleybolumuzun geleceği. Umuyorum ligimize doldurulan bunca yabancı oyuncu arasında istediği şansı bulur ve uzun yıllar voleybolumuza hizmet eder..

Yorum bırakın