İYİ Kİ DOĞDUN HOCAM

Gidenleri hiç unutmazdı.

Mutlaka ölüm yıl dönümlerinde, doğum günlerinde, onları anlatan güzel bir yazı yazar hem onları unutmadığını gösterir hem de unutanlara hatırlatır, kulaklarını çekerdi.

‘Vefa’ onun için bir semt adı değildi.

Üzerime ağır bir yük bırakıp hiç olmadık bir zamanda, 63 yaşında, ebediyete intikal ettiğinde hazırlıksız yakalandık. Biz daha onun uzun süre başımızda olacağını, yazılar yazacağını, yazılarımızı düzelteceğini, tecrübelerini bize aktaracağını zannediyorduk. Temmuz ayında, son organizasyonu olan Manavgat Plaj Turnuvasında buluştuğumuzda bedensel ve psikolojik yorgunluğu belirgin hale gelmişti. Özellikle Voleybol Federasyonunun kendisini en iyi bildiği konuda, 25 yıldır 200’ün üzerinde organizasyon yaptığı Plaj Voleybolunda, engelleme çalışmaları hem psikolojik hem de ekonomik olarak onu yıpratmıştı.

O, plaj Voleybolunu Türkiye’de başlatan ve popüler hale gelmesini sağlayan insandı. Deniz olmayan Eskişehir, Adana, Aydın, Gaziantep, Ankara gibi illerde bile organizasyon yapmıştı. Kızıyordu!

Federasyonun Plaj Voleybolunun başındaki kişilerin beceriksizliklerini, devletin tüm imkanlarına rağmen yapamadıkları organizasyonlardan bahsedip kendi yaptıkları ile kıyaslıyordu.

Federasyon böylesine tecrübeli bir insandan faydalanmadı, onun bir köşede çürümesine göz yumdular. Üstelik ‘Ben Voleybol Camiasını birleştirmeye geldim’ iddiaları ile ortaya çıkanlar bunu yaptı!

Hoca öldüğünde dahi ölüsünden korktular.

Sahip çıkmadılar!

Oysa O, onlardan çok çok önce onların şimdi oturduğu o koltuklarda oturmuş, Federasyonda Yönetim Kurulu üyeliği, Milli takım  kafile başkanlığı yapmış, eski bir antrenör, bir gazeteciydi.

Onore edilmeyi hak ediyordu. Ama onlar ‘Konuşmazsak kimse hatırlamaz’ stratejisini uyguladılar. Canları sağ olsun. Nasıl olsa devran dönüyor ve dünya kimseye kalmıyor.

Yeni bir şey üretmeden sadece Her sezona geçmişte Futbola hizmet eden insanların isimlerini veren Futbol Federasyonunu örnek alabilirlerdi. Sezona ‘Hasan Uğur Epirden sezonu’ demiş olsalardı, bir toplantı, bir seminer, bir anma yapmış olsalardı, onlar kazançlı çıkacaklardı. Ama yapmadılar!

Onların tercihi, kimseyi bir şeye zorlayamayız.

Ama onlar yapmadı diye Hasan Uğur Epirden’in isminin, Türk voleybolu için yaptıklarının, hizmetinin, inandıklarını, unutulacağını düşünüyorlarsa yanılıyorlar

Bu gün Hasan Uğur Epirden‘in Doğum günü.

Bizler yani geride kalanlar onun bıraktığı siteyi, yazılarla, makalelerle, haberlerle ‘Epirden‘in ‘E’ si ile başlayan ‘Evoleybol’ sitemizi  devam ettiriyoruz. Onun sözü ile ‘Bakmak için değil, okunmak için’ çalışıyoruz.

Elbette onun gibi, onun kadar başarılı,  onun kadar keskin ve cesur olduğumuzu iddia edemeyiz. Ama onun bize öğrettiği yolda gitmeye, Türk Voleybolu için faydalı olmaya gayret ediyoruz.

Herkes gelip geçicidir bu dünyada. Bir gün çekip gittiğimizde yaptıklarımız ve yapmadıklarımız ile anılacağız. Hasan Uğur Epirden tüm hayatı boyunca Türk Voleyboluna hizmet etti. Öldüğü geceye kadar  (Çok büyük bir rastlantı ama ölmeden önceki hafta çok ilginç yazı serisine başlamıştı ( https://evoleybol.com/2017/09/15/zehir-zemberek-iddia-tvf-feto-iliskisi-hasan-ugur-epirden/ ) çabaladı, yazılar  yazdı, üretti.

İyi ki doğdun hocam.

İyi ki seni tanıdık.

Senin kadar güzel yazamasak da seni unutmadık.

1 Comments

  1. Teşekkürler sayın Deniz ARSLAN çok teşekkürler. İyi ki doğmuşsunuz Hasan ağabey iyi ki doğmuşsunuz ve biz sizi tanımışız . Mekanınız cennet olsun. Kral hala çıplak Hasan ağabey.
    Hasan ağabey en yetkili ağızdan yalanlanmış olsa da bakanlar kurulunda değişiklik olacağı yazılıp konuşuluyor. Umarız böyle bir değişimlik olduğunda spor bakanlığını kapsamaz .Eğer kapsayacaksa lütfen bizim bakanımız değişmesin.Bakanlık kaldırılsın.Eskiden olduğu gibi spordan sorumlu devlet bakanlığına bağlansın.Nasılsa spor genel müdürü değişmiyor.

    Beğen

Yorum bırakın