VOLEYBOLU NEDEN SEVİYORUZ? CEVABI BU RESİMDE

Hocam iyi akşamlar, rahatsızlık verdim. İstanbul’da amatör olarak fotoğraf çekiyorum, voleybol benim için tutku halinde. Elimden geldiğince özellikle 1. ve 2. Lig maçlarına gidiyorum. Sayfamda paylaşıyorum. Vestel Venüs Sultanlar ligine göre ilgi daha az olduğu için kendi çapımda görev edindim kendime. Bu hafta 1. Lig Maltepe Yalı-Alaşehir maçında, Alaşehirli bir oyuncu maç sırasında file önünde sakatlık yaşadı. Maltepe Yalı pasörü Defne Tokol onu dizine yatırdı ve tedavi süresince moral verdi. Sahalarda pek görülmeyen bir durum. Bende bunu fotoğrafladım.

Bu davranışın daha çok kitlelerce duyulması için sizden yardım rica ediyorum. Evoleybol’da haber yapsanız. (Elbette size tavsiyede bulunacak donanıma sahip değilim, ukalalık olarak algılamayın lütfen)” dedi.

”Peki başka nereye gönderdiniz?’ diye sordum.

‘İnstagramda kendi sayfamda paylaştım ve size gönderiyorum’ dedi.

‘Başka bir sürü site daha var. Neden bize gönderiyorsunuz?’ dedim.

Ben fotoğraflarımın altına yorum yazmam, skor yazmam. Hobim fotoğraf çekmek sadece. Kendimi fotoğrafçı olarak bile addetmez iken yorum yapmak haddim değil. Bu işi yapan profesyonellere saygısızlık olur düşüncesindeyim. Gider fotoğraflar çeker paylaşırım sadece. Hatta ben fotoğraflarıma isim bile yazmam ki herkes istediği gibi kullansın, sporcular kendi sosyal medya hesaplarında paylaşsın.  Neden Evoleybol?  Çünkü Voleybola bakış açısı farklı
‘Hocam siz çekin böyle güzel fotoğraflar biz sitemizde hep yayınlarız’ dedim.
Cemil Keskin bey ile böyle bir diyalog yaşadık.

Bana gönderdiği fotoğrafa defalarca baktım. ‘Bu muhteşem anı nasıl  daha güzel bir şekilde okurlara aktarırız? ‘ diye üzerinde çok düşündüm. Oysa aslında üzerinde düşünülecek hiç bir şey de yoktu. Fotoğrafın kendisi sporun, voleybolun güzelliğini ortaya koyuyordu zaten. Bir kaç saniye önce birbirlerini yenmek için savaşan, mücadele eden ‘rakip’ iki sporcudan biri, diğer arkadaşının yaşadığı bu zor anında ona destek olup acısını azaltmaya uğraşıyor.

Pek az spor dalında böyle insanı duygulandıran, ‘İşte sporun güzelliği bu!’ dedirten sahneler var.  İşte bu yüzden seviyoruz bu sporu, voleybolu.

Sevdiğimiz  bu sporu daha da güzelleştiren, bize ‘rakip düşman değil, bu oyunun parçası’ düşüncesini, fair play ruhunu gösteren Defne Tokol‘a,  o anda  içten gösterdiği insani refleks için teşekkür ediyoruz.

Bu sahneyi ölümsüzleştirip bize, Evoleybol okurlarına,   ulaştıran Cemil Keskin’e  de teşekkür ediyoruz.

İyi ki varsınız.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s