‘Tuğba Şenoğlu’nu nerede görmek istiyoruz’ başlıklı yazımı yazarken (https://evoleybol.com/2017/12/04/tugba-senoglunu-nerede-gormek-istiyoruz/ ) Tuğba’nın Voleybola başladığı, yetiştiği ve 15 yaşına kadar oynadığı Tarsus Belediyespor‘un Voleybol hocası Hasan Baykara ile de konuştuk.
Hasan Hoca 15 yıldır Tarsus Belediyespor alt yapısında çalışan, 53 yaşında bir Voleybol emektarı. Yıllardır bir çok oyuncu yetiştirmiş. Şu anda Vakıfbank‘ta oynayan Tuğba Şenoğlu ve yine Vakıfbankta oynayıp kiralık olarak Bahçelievlerde başarılı bir sezon geçiren 2000 doğumlu Derya Cebecioğlu, Hasan hocanın emekleri ve çabaları ile Türk Voleyboluna kazandırdığı, gelecekte çok şey beklenen oyunculardan sadece ikisi.
‘Hocam öncelikle sizlere teşekkür ediyorum. İki iyi oyuncuyu küçük bir yerden bulup çıkartmışsınız. Tarsus’ta voleybol nasıl? Çalışmalarınız nasıl gidiyor?’ diye sordum.
‘Öncelikle bizlere gösterdiğiniz ilgi ve alaka için teşekkür ederiz. Ben 15 yıldır hem alt yapıdan oyuncu yetiştiriyorum hem de yetiştirdiğimiz çoğunluğu 2001-2004 arası oyuncularla 2. lig 5. grupta mücadele ediyoruz. Amacımız hem bu gençleri Türk sporuna kazandırmak hem de ekmek tutabilecekleri bir meslek kazandırmak. Bunların yanı sıra spor ile gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak da istiyoruz.
‘Orada gereken desteği alıyor musunuz? Çalışmalarınızı yaptığınız salon var mı?’ diye sordum.
‘Sağ olsun Belediye Başkanımız Şevket Can bey, Kulüp başkanımız Mehmet Bulut ve Şube sorumlumuz Dursun Uyan hanım bize gereken her türlü desteği veriyorlar ama...’ dedi.
‘Ama’sı nedir hocam?’ dedim.
‘Hocam biraz burukluğumuz var. Yıllardır bu bölgede oyuncu yetiştirip alt yapılara hizmet ediyoruz. İyi şeyler de yaptığıma inanıyorum ama bir tane milli göreve davet edilmedik’ dedi
‘Hocam; neden Milli takım takımda görev almak istiyorsunuz?’ dedim
‘Ben Milli takımın başına geçeyim, görev alayım gibi bir talebim yok. Milli takım Gelişim Kamplarına asistan koç olarak ya da alt yapılarda alan antrenörleri olarak çalışmalara katılmak, yeni şeyler öğrenerek kendimizi geliştirmek ve buradaki çocuklara daha fazla faydalı olmak istiyoruz. Biliyorsunuz Güney illerimizin üst taraflarda takımları yok, maçlar yok, Avrupa maçları yok. Burası Ankara, İstanbul İzmir gibi değil’ dedi.
‘Peki sizin böyle bir talebiniz oldu mu?’ dedim.
‘Hocam böyle bir şeyi istemek bize yakışmaz. Büyüklerimiz çalışmalarımıza bakıp değerlendirirler. Bizleri davet ederlerse bizi mutlu eder, etmezlerse küsüp bir köşeye çekilmeyiz. Yine çalışıyoruz, çalışacağız. Ben severek yapıyorum bu işi. Bu sevgim kızım ve oğluma da bulaştı. Kızım Mersin Üniversitesinde pasör, oğlum Dumlupınar Üniversitesinde Beden Eğitimi okuyor. Ben daha fazla şeyler yapmak istiyorum. Keşke yapabilsek’ dedi.
Bizleri çalışmaları yerinde görmek üzere Tarsus’a davet etti. İnşallah bir gün gidip ziyaret edeceğiz.
Tarsus’ta durumlar böyle. Yazması bizden, okuması ve gerisi sizlere kalmış artık.