GALATASARAY’DA TEHLİKE ÇANLARI

Sitemiz yazarlarından Mert Erdoğan’a ‘Vakıfbank- Galatasaray maçını yorumlar mısın’ dedim. ‘Ortada yorum yapılacak bir şey yok ki’ diye cevap verdi.

Oysa çok değil, birkaç ay öncesine kadar biz Galatasaray’ın hocası Ataman Güneyligil’i yere göğe sığdıramıyorduk. Elindeki küçük bütçe, genç ve dar  bir kadro ile başarılı işler yapıyordu. Mesela geçen sene Sultanlar liginin yarı finalinde Vakıfbank’ı eledi. Biz de hakkını verdik. ‘’Açılın Türk Antrenörler geliyor’’ dedik. ‘Bir Türk üç İtalyan’ı mat etti’ dedik.( https://evoleybol.com/2017/04/13/cok-baslikli-bir-yazi-deniz-arslan/ )

Hak ediyordu çünkü.

Sonra ne oldu? Vakıfbank’ı eleyen Galatasaray bir havaya girdi pir havaya girdi.  Sanırım Ataman hoca’da Guidetti’yi elediği için kendini artık dev aynasında görmeye başlamıştı. Öyle olunca okyanusu geçip derede boğuldular. Güçlü Vakıfbank’ı eleyip istikrarsız Fenerbahçe’ye şampiyonluğu altın tepside sundular. Beş maçlık final serisi de Galatasaray hiç maç alamayınca, seri, erkenden, 3-0 bitti.

Galatasaray yönetimi, Beşiktaş’ın yaptığını yapmadı. Onlar da hocalarına güvenmiş olacaklar ki takımı kapatmak şöyle dursun para musluğunu sonuna kadar açtılar. Eczacıbaşı’ndan sorunlu şekilde ayrılan Rus yıldız Koshaleva’yı aldılar. ‘Kızın gönlü olsun, aklı başka yerde kalmasın’ diye yanına sevgilisini de transfer ettiler. ( Eczacıbaşı da aynısını yapmıştı. Sanırım Koshaleva sevgilisiz oynamıyor)

Adamın ne iş yaptığını bilen beri gelsin! Yan gel yat, paraları cebe at yapıyor.

Neyse o bizim işimiz değil. Galatasaray’ın parası çoksa bizim çenemizi yormasın.

Yetmedi, Eczacıbaşından Türkiye’nin gelmiş geçmiş en büyük oyuncularından, pasör çaprazı Neslihan Demir’i de aldılar.

Şahsen bu transferleri okuduğumda kafamdan; ‘’Genç ve tecrübesiz hoca Ataman Güneyligil’in karizması Koshaleva ve Neslihan’ın karizmasını yenecek mi?Onları oynatabilecek mi?’ diye geçmişti. Öyle ya neticede onlar bir Gamze Alikaya değillerdi. ( Geçen sene lig maçında Ataman Hoca Galatasaray setlerde 2-0 öndeyken sahada Gamze Alikaya’ya çok sert fırçalamış, neredeyse dövmekten beter etmişti. Bu yüzden maç gidip gelmiş, Galatasaray 3-0 alacağı maçı zorlukla 3-2 alabilmişti)

Ne yazık ki tam da kafamızdan geçtiği gibi oldu. Koshaleva her alamadığı manşetin suçunu etrafında aradı. Hoca da onu değiştirmek yerine onu saklayıp önündeki, arkasındaki diğer oyuncular değiştirdi. Neslihan Demir henüz sakatlığını tam atamadığı için ileride nasıl bir katkı yapacağını/yapamayacağını hep beraber göreceğiz.

Galatasaray Voleybol takımı sezona çok kötü bir giriş yaptı. Rakipleri Eczacıbaşı ve Vakıfbank karşısında varlık gösteremedi. Hele Vakıfbank karşısında ligin yeni takımı  Beylikdüzü kadar bile direnç gösteremedi. Vakıfbank, antrenman maçı yapıyormuş gibi setleri 25-19, 25-15 ve 25-18 alarak maçı 3-0 kazandı.

Göründüğü kadarıyla böyle giderse bu sezon Galatasaray’ın işi zor. ‘’Keşke daha önceki yıllarda olduğu gibi hoca söz geçirebileceği gençlerle yoluna devam etseydi’’ diye düşünüyorum. Yine de herkes yaptığı işten sorumludur. Başarılı olursa övgü, başarısız olursa sonuç neyse ona katlanır.

Hikâyenin sonunda gökten bu sefer üç elma düşmeyecek gibi görünüyor ama umarım hikaye iyi biter. Çünkü Voleybol liginin dört büyüklerinin ( Eczacıbaşı, Vakıfbank, Fenerbahçe ve Galatasaray) başındaki tek Türk hoca,  Galatasaray’ın hocası. Şahsen ben Türk hocalarının daha başarılı olmasını isterim ama…

Ama dost da bazen acı söyler.

3 Comments

  1. Deniz bey ,

    İçinizdeki Fenerbahçe karşıtlığınızı (düşmanlık lafını kullanmak istemiyorum ) bir türlü engelleyemiyorsunuz. Fenerbahçe Eczacıbaşı’nı altın sette yenip finale çıkınca 5 Mayıs 2017 de Eczacıbaşı’nda Sorun Nerede başlıklı yazınızda ”Ligde playoff grubunda yarı finalde 13-7 önde oldukları altın seti, ‘altın tepsi’ de, “Valla biz şampiyon olmak istemiyoruz, siz önden buyurun” diyerek Fenerbahçe’ye sundular” demiştiniz. Bu yazınızda Vakıfbank’ı okyanus Fenerbahçe’yi dere yapmışsınız. Yani size göre Fenerbahçe olmaması gereken yerde şampiyon oldu . Aynı Fenerbahçe Türkiye kupasında
    Önce Eczacıbaşı’nı 3-1 ile sonrada Finalde Vakıfbank’ı 3-0 ile geçip şampiyon olmadı mı?
    Fenerbahçe Galatasaray’ı Ligdeki iki maçta da yenmedi mi? Niçin Fenerbahçe’nin şampiyonluğunu değersizleştirmeye çabalıyorsunuz gerçekten anlamak çok güç.
    Kaldı ki aynı yıl Vakıfbank veya Eczacıbaşı da şampiyon olabilirlerdi. ancak Fenerbahçe her ikisinden de biraz daha iyiydi ve şampiyon oldu .
    Ataman Güneyligil hocamıza gelince bende çok başarılı olmasını istiyorum. Ancak bazen transferler düşünülen performansı veremeyebiliyorlar veya adapte olmaları zaman alabiliyor.
    Bence Cansu Çetin’i oynatıyor olması bile bir kazançtır. Zaman içinde Galatasaray daha iyi olacaktır ümidini koruyorum.

    Saygılar.

    Beğen

    1. Sevgili Küntay bey;
      Şunu çok iyi biliyoruz ki Fenerbahçe geçen yıl tamamen şansına şampiyon oldu. Karşısında Vakıfbank olsaydı olamazdı. Ama bunu nasıl ispatlayabiliriz değil mi? Vakıfbank Galatasaray’ı hafife aldığı için elendi. Nitekim bunu kaptan Gözde de itiraf etmişti.
      “Fener geçen sene Eczacıbaşı ve Vakıfbank’ı eleyip kupayı aldı”diyorsunuz. Geçen yıl Eczacıbaşının şampiyonlar liginde Fenerbahçeyi eleyip yarıfinalde Vakıfbank ile karşılaştığını da unutmayalım.
      Tek maçlı eliminasyon sistemi ile Ankarada büyük bir seyirci baskısında oynanan maçlarda sonuçlar bazen değişik olabiliyor.
      Ligin yarıfinalinde Altın sette 13-7 ve 14-9 önde olan Eczacıbaşı takımı (bu düzeyde hangi takım vermiştir bakmak lazım) Tamamen Barbolininin kabiliyetsizliğinden maçı vermiştir. Nitekim sezon sonu sözleşmesi devam etmesine rağmen gönderildi.

      Beğen

      1. Sayın Deniz bey ;

        Fenerbahçe geçen yıl şampiyon olamayabilirdi. Vakıfbank veya Eczacıbaşı da şampiyon olabilirdi. Ama Fenerbahçe şampiyon oldu ve bence Fenerbahçe şampiyonluğu sonuna kadar hak etti. Başka bir takım olsa o takımda hak edecekti. Fenerbahçe’nin geçen sezon bir çok inanılmaz geri dönüşleri vardı. Youtube ta var https://youtu.be/BKw7HxBVDpk izlemenizi öneririm. Fenerbahçe bir çok kez gitti denilen setleri çevirdi. Tamamen şans demek bana oldukça haksızlık olarak geliyor. Ama sizin görüşünüz böyle olabilir tabii.

        Beğen

Yorum bırakın