Bir ara tesadüfen elime geçen bir iktisat kitabında şöyle yazıyordu. ‘İnsanlar herhangi bir çıkar görmedikleri bir işe nadiren girerler. Çünkü genel olarak kabul edildiği üzere, insan ihtiyacına yönelen bir varlıktır’ diyordu.
Hemen her gün gördüğüm ya da karşıma çıkan şeyler bu teorinin gerçekliğini bana gösteriyor maalesef. ‘Hak için, Halk için, hizmet için ya da başka ulvi amaçlarla siyasete girdim’ deyip sonra o amaçlarını unutanlar, makam ve mevki için hemen her şeye bir kalemde sırtını dönen insanlar, parası pulu olanın çevresine birikip kalmayınca ortada görünmeyenler…. vs. Örnekleri çoğaltmak mümkün. İnsan bunları gördükçe inancını, umudunu biraz kaybedebiliyor.
‘Yazar hangi konuya girizgah yapıyor acaba?‘ diye düşünenlerin merakını gidereyim hemen. Biliyorsunuz ‘evoleybol’ sitemizdeki yazılarımızı sosyal medyadan da paylaşmak üzere facebook’ta bir grup kurduk. Grubumuza üye yaptığımız dostlarımız, arkadaşlarımız da arkadaş grupları içindeki spor ile ilgili kişileri bu gruba eklediler.
Dört gün gibi kısa bir sürede 6000 kişiye yaklaştık.
Bu bizler için sevindirici tabii ki. Çünkü yazdığımız yazılarımız anında binlere ulaşacak. ( Bu binlerin çok az bir kısmı okuyor ama olsun. Biz yazıları paylaşalım da belki bir gün herkes okur) Bunun yanında spor camiası ile yakın bir ilişkide olacağız. Onların dertlerini, sorunlarını, şikayetlerini birebir öğrenme fırsatımız olacak. Gördüğünüz gibi bu ilişkide her iki tarafın da ‘çıkarı’ var. Yani tam da iktisat kuramına uygun bir durum.
Yayınladığımız yazılardan birine daha önce yorum yapan bir Beden Eğitimi öğretmeni üyemizin gruptan çıktığını fark ettim. Açıkçası sebebini merak ettim.
‘Hocam hemen gruptan çıkmışsınız. Keşke sizi grubumuzda tutabilseydik‘ dedim.
‘Okulumun voleybol takımını çalıştırıyorum ve bir köy okulu. Onlar için malzeme yardımı veya değişen kurallar ve güncel bilgiler olursa grupta kalırım’ dedi.
Ne cevap vereceğimi şaşırdım.
Evet biz de insanların ‘çıkar‘ına uyduğu zaman bir arada kaldığını, ‘ihtiyaç’larına yönelebildiklerini biliyoruz. Ama bir eğitimcinin, üstelik alanı ile ilgili bir grupta kalma şartı olarak öne sürmesi de bizi üzdü.
Biz ihtiyacı olan tüm okullara yardım sözü vermedik, vermiyoruz da. Ancak belki bu grup vesilesi ile ihtiyacı olan bir okulu bir hayırsever ile bir insanla bir araya getirebiliriz. Bunun için de bir arada durmamız gerekmiyor mu? Hocamızın isteği üzerine değişen kurallar ve güncel bilgiler ile ilgili bir köşe yazısı yazdığımızda bundan o hocamızı nasıl haberdar edeceğiz?
Bizi takip edecekler için tekrar yazmakta fayda görüyorum. Bu sitede spor, sağlık ve yaşam ile ilgili köşe yazısı, makale ve paylaşımlar yapılacaktır.
Ötesi? Ötesi için biraz zaman lütfen..