ÜSTÜN BAŞKAN’DAN MASALLAR

Hazırlan Kurtalan Mumcu Toplama işi sende… / Eren Aktulgalı

Üstün Başkan yine çoşmuş!                                                                                                           “Galatasaray, Şampiyonlar Ligi Final-Four’u için başvurdu !”
“Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Türkiye’nin milli takımlar seviyesinde olimpiyatlarda derece almayı hedeflediğini söyledi.”

Haberin girişi aynen şöyle Konu Galatasaray iken ne alaka diye devam ettim okumaya, sebep aslanlar gibi dikildi karşıma…

Başkan Üstündağ, Antalya’nın Manavgat İlçesinde yapılan “Hakem, gözlemci gelişim, bilgilendirme semineri”nin düzenlendiği otelde çağırmış karşısına Doğan Haber Ajansı muhabirlerini, yine coşmuş, hemen fırsattan istifade takmış milli takımlar seviyesinde madalyaları sporcuların boynuna…

Başkan Üstündağ devam etmiş, Türkiye’de voleybolun gelişmesi amacıyla ulusal ve uluslararası düzeyde yaptıkları çalışmaları anlatmış, yani bize hiç anlatılmayanları ?
Federasyon olarak önümüzdeki yıllarda bir Avrupa şampiyonasının Türkiye’de yapılması için CEV nezdinde girişimlerde bulunduklarını belirttikten sonra aynen şöyle demiş:

“2019 A Kadın Avrupa Şampiyonası grup, çeyrek final, yarı final ve final müsabakalarının organizasyonuna Türkiye olarak ev sahipliği için talepte bulunduk, kabul gördü…” (?) Yani CEV kararı hemen vermiş, kabul bile etmiş sandınız siz de değil mi ? Olan şu ki, kafaları iyice karıştırmış ? Ama sonra toplamış, “31 Ağustos’ta Polonya’da yapılan CEV genel kurulunda detayları görüşmek şartıyla prensipte kabul edildi ve “Türkiye’ye verildi.” demiş ?

Konuşma sonuna doğru, Kulüpler düzeyinde ise Galatasaray’ın gelecek yıl nisan ayında Final Four’a ev sahipliği yapmak için CEV’e başvuruda bulunduğunu ve federasyon olarak buna destek verdiklerini söyleyen Başkan Üstündağ, “Nisan ayında yapılacak olan Avrupa şampiyonası Final Four’u, dörtlü final etabı Türkiye’de İstanbul’da yapılacak. Bunun da buradan müjdesini vermiş olalım. Böyle bir girişimimizin olduğunu ve CEV’e başvuruda bulunduğumuzu belirtmek istiyorum. Henüz netleşmedi ama biz talibiz” demiş…

Ne verildi, ne verilmedi, var mı bir şey anlayan ? Helal Başkana… Demeç iyi, kafa karıştırıyor, ne yapsın zavallı DHA ajansı muhabirleri, “he… he…” demekten başka ? Sonrasında onlara deniz güneş ve ikram jesti var !

“16 yıldır ülkemizde yapılmayan bir organizasyona tekrar ev sahipliği yapacağız” diye konuşarak araya kendi reklamını da sıkıştırıvermiş “bal tutan…” misali.
Federasyon Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, geçen günlerde Japonya Milli Takım antrenörü olarak Ferhat Akbaş’ın Asya Kupası’nı kazanmasının kendilerini memnun ettiğini belirtmiş ? Yani istatistikçi 2. antrenör yardımcısı Ferhat’ı Japon Bayan Voleybol Milli Takımı antrenörü ilan etmiş, yedirmeye çalışmış ?
Bu demeci veren, TVF Başkanı… Japonya milli takımının antrenörünü Ferhat olarak ilan eden iyi mi ? Biz de haberciyiz diye geçinelim ? Olup bitenden bırakın detayları özetinden haberimiz bile yok !

japon staff

“DÜNYA VE AVRUPA ŞAMPİYONALARININ FAVORİSİ BİZİZ…”
Türk voleybolunun son yıllarda çok önemli atılım yaptığını, hem kulüpler hem de milli takımlar seviyesinde önemli başarılara imza atıldığını vurgulamış Başkan Üstündağ. Takımlar tamam da, Milli takımlar başarı kazanmış ta bizim mi haberimiz yok Başkan Üstündağ ?…
“Geçen yılın Avrupa ve dünya şampiyonluğunu kadınlarda Türk takımları kazandı.” demiş ?
Dört beş yabancılı sistem içinde Türk oyuncu bulunmayan, olsa da ikiyi geçmeyen takımlarla Üstün’leşmiş, gerideki bitme noktasına gelen voleybolumuzun ayıbını çaktırmadan örtmüş anlaşılan ?

Geldik konuşmanın finalineee…

“HEDEF OLİMPİYATLARDA DERECE…”
Türkiye’nin milli takımlar seviyesinde hedefinin olimpiyatlarda derece yapmak olduğunu belirten Başkan Üstündağ, milli takım baş antrenörüyle bu amaçla uzun vadeli sözleşme yaptıklarını hatırlattı. Azerbaycan’da 22 Eylül’de Avrupa Bayanlar Voleybol Şampiyonası yapılacağını ve milli takımın bu yönde hazırlıklarını Antalya’da sürdürdüğünü anlatan Başkan Üstündağ, oyuncuların Azerbaycan’dan madalya alarak döneceğine inandığını söylemiş ?

Yaaa… Başkanımızın La Fontaine masalları gibi demeçleri eksik olmasın sonra biz nereden malzeme bulacağız ?…

Eeee, sonrası mı, o zaten malum, önceki konuşmasında erkek milli takımımızı nerede ise Avrupa Şampiyonu yapan başkanın atışlarını nasıl koordinatör Semih Oktay demeçleri ile düzeltmeye çalıştıysa şimdi sıra sende, hazır ol Milli takımlar sorumlusu, basın sözcüsü sayın KURTARAN MUMCU, şimdiden kurtarıcı demeçlerini hazırla !….

Doğan Haber Ajansı muhabirleri mi?… Yiyin, için, güneşlenin, yormayın kendinizi düşünerek ?
Haberin başlığı da benden olsun, verin gitsin sayfanıza…
ÜSTÜN BAŞKANDAN HAYIRLARA VESİLE OLASI TIRAŞLAR…..

7 Comments

  1. İşte bu , işte bu .Aylardır anlatmak istediğimiz buydu .Teşekkürler sayın AKTULGALI teşekkürler.
    Aylardır anlatmak istediğimiz bu.Sallamanın bile bir giriş gelişme sonuç bölümü olmalı. Ben haddim olmayarak bu yazınızı İzmirde muhalif vokeybom yemeği olarak düzenlenen yemekte masasına gelen Akif ÜSTÜNDAĞ’ ın bu tip konuşmalarından etkilenen , zaman tanınması gerektiğini savunan ve ilk kez muhalefete düştüğümüz Sayın Deniz ARSLAN ‘a ithaf ediyorum.Saygılarımla

    Beğen

  2. Eren bey Akif başkan bu söyleşide Ankara Beştepe tesislerimize deniz getireceğim demiş mi ? Ağabeylerinin Doğan habere röportaj verdiğinden haberi varmı dır ? Hatta iddianız göre ağırladığı biliyorlarmıdır.

    Beğen

  3. Sayın Demir SUNER inanın bu büyük laf söylemek değil .Bu havada uçuşan sözcük balonlarından söylemek istediklerinize yakın olanları yakalayıp bir araya getirmek gibi bir şey .

    Beğen

  4. Haddi aşmak ; ölçüyü kaçırmak , çok ileri gitmek(TDK)
    Bu ülkenin spor camialarında Amatör spor kulüpleri örgütlerinde Akif bey gibi o kadar çok insan var ki.Hata sadece kendisinin voleybolu yöneteceğine inanması , çevresindekilerin yönetebileceği yönünde telkinde bulunması , bazı çevrelerce adam gibi adam olduğunun düşünülmesi ve bu özelliğinin voleybolu yönetmesi için yeterli olduğuna inanılması inandırılması,voleybolu şu ana kadar iyi yönettiğinin düşünülmesi , çalışmış olduğu ve daha 2 yıl dolmadan muhalefete düştüğü başkanlarla yaşadığı sorunun ondan değilde , çalıştığı başkanlardan sanılmasıdır . Sorun nedir ? Sorun bizim gibi az sayıda insanın bunun böyle olmadığının bilinmesi ve durmayacak olmamızdır. Kral çıplak diyerek haykırmamızdır.Yoksa her şey çok güzel olacak.

    Beğen

  5. Voleybol emekçisi Hakan DİNÇ ‘a Allahtan Rahmet yakınlarına ve Fenerbahçe spor kulübüne başsağlığı diliyorum.
    Bu olağan yada sıradan bir spor federasyonu yönetilmesi yada yönetilememesi de değildir. Bizim sindiremediğimiz konu o gün yolunda giden her şeye sorumsuz bir spor bakanının müdahale etmesi ve o günden bunu güne her şeyin tepetaklak gitmesinden dolayı meydana çıkan bir durumdur. Koşullar oluşsaydı ve o günün Voleybol Federasyonu başkanı başarısız ilan edilseydi , her şeyi yüzüne gözüne bulaştırsaydı ,.Voleybol camiası tarafından istenmeyen adam ilan edilseydi o zaman durum farklı olur bizde sesimizi çıkaramaz bir köşede oturuyor olurduk . Gazeteler yazdı ,zaman geldi kendisi açıkladı , şu an kendisi ortalarda olmayan ,adeta kayıplara karışan ve kendisi yada yakınları ile ilgili bir çok dedikodu dolaşan ,kendi teşkilatının dahi kapı dışarı ettiği bir kurucu üyenin usulsüz isteklerine hayır dedi diye ortalık birbirine girdi . O günün başkanı kimin parasını korumaya almış . Devletin parasını kendisine voleybolu geliştirsin diye ödenen parayı . Voleybol için harcanması gereken parayı.
    Kendisinden sonra gelen federasyon yönetimi neden muteber olmuş ?
    Aynı sorumsuz adamın talimatı ile yurtlara döşenen kameraların parasını ödediler diye . 6,5 milyon liralık kamera ödemesi bunu gösteriyor çünkü . Federasyon tesisleri dışında bir yere kamera döşetmediyseniz parayı cebe attığınız en iyimser ifadeyle kötü satın alma yapmışsınız demektir.sonucu çıkartılabilir.
    Peki son 5 yıldır kamyonlar dolusu eleştirebileceğimiz konu çıkarken ve biz bunları yazmaktan bıkmışken o günün başkanını ne ile eleştiriyoruz ?
    Zeynel Yılmaz isimli bir geri zekalı yarım yamalak Türkçesi ile yazmış . “Efendim o da zamanda şu oyuncuya ceza verdi , şu oyuncunun lisansında sorun çıkardı “ falan filan .Defalarca açıklanmasına rağmen
    Bir başka önünde klavye olan geri zekalı da diyor ki “efendim ben kendisiyle mahkemelik oldum , ondan sevemedim . “Hadi oradan”
    Antalya ‘ da mı nerede hakemlere söz vermiş kıyafetlerinizi ben yaptıracağım .Sanki cebinden veriyor.Hakemlerde ayakta alkışlamış kendisini , en azından okuyup duyduğumuz yorumlar öyle . Hakemlere de bravo .
    Şükran plaketi sunduğunuz adam siyasi otorite ile ,siyasi otorite demeyeceğim o sorumsuz bakanla ilişkileri bozuldu diye balıklama atladınız .Ahlak, etik , meslek ahlakı , ( her yerde o benim abim diyorsunuz ) abi kardeş ilişkisi birden bitiverdi .
    günü başkanı bazılarınıza göre despot ,otoriter hatta tek adamdı .Bu günün başkanı herkesi kucaklıyor daha ne istiyorsunuz .
    Ancak Cenabı Allah sopası yok , sizi cezalandırıyor farkında değilsiniz . Şöyle oturup düşünün başınıza bu güne kadar neler geldi .

    Beğen

Yorum bırakın