MİLLİ TAKIMLARDA TORPİL SORUNU

Ülkemizin en büyük sorunlarından biri ‘işin ehline verilmiyor olması’…

Her alanda torpil, adam kayırma, hak etmeyenlerin bir yerlere gelmesi ile ilgili bir sürü iddialar var.  O yüzdendir ki günü birlik başarıların ötesine geçip hiçbir zaman devamlılık sağlayamıyoruz.

Ne yazık ki gerçek bu!

Acı ama gerçek..

Bir süredir Milli takımlarla ilgili bana kulüplerden, antrenörlerden, velilerden mesajlar geliyor.

İddialar muhtelif.

Özellikle 20 yaş altında kalan milli takımların oluşumu ile ilgili çokça şikayet var.

Bunlardan bazılarını şöyle sıralayabiliriz;

  1. Milli takım teknik yönetimleri değişse de oyuncular değişmiyor. Yıllardır hep aynı kişiler, formsuz olsalar dahi Milli takıma seçiliyorlar.
  2. Alt yapılarda seçilen kişilerden bazıları fiziksel olarak elit sporcu düzeyine hiçbir zaman gelemeyecek olmalarına rağmen halen ısrarla Milli takıma çağrılıyorlar
  3. Kendi kulübünde sakatlıktan dolayı geçen sezon doğru düzgün oynamamış oyuncular kampa davet ediliyor. ( Milli takım rehabilitasyon merkezi görevi görecek sanırım)
  4. Milli takım özellikle iki büyük takımın oyuncularından seçiliyor ( Mesaj basit. Milli takıma seçilmek istiyorsan o takımlardan birine gideceksin)
  5. Milli takıma seçilen oyunculardan ne kulüplerinin ne de hocalarının haberi var. Oyunculara whatsapp üzerinden mesaj gönderilerek ‘Filanca gün filanca saatte, filanca yerde ol’ Milli takıma çağrılıyorlar. Oysaki Milli takıma seçilecek oyuncunun son durumunu en iyi bilecek olan kişiler kulübü ve antrenörü değil mi? Oyuncunun son durumu ile ilgili onlara sorulması gerekmez mi?
  6. Bazı menajerler ve kulüp yöneticileri satıp para kazanmak istediği oyuncuları ahbap- çavuş ilişkisi ile ya da başka yöntemlerde Milli takım hazırlık kamplarına çağırtıp kadroya giremese dahi ‘Filanca oyuncumuz Milli takımda’ diye reklam yapıp oyuncuyu yüksek fiyata satma çalışmaları yapıyor. Buna Milli takım teknik kadrosu da ses çıkarmıyor.
  7. Diyelim karar aşamasında iki oyuncu arasında karar verilecekse Milli takımda her zaman büyük kulüp oyuncusu kalır, diğeri gönderilir. (Gönderilenin diğerinden daha formda olması pek bir anlam ifade etmez)

 

Bana gelen mesajlarda isimler de  yazıyor. Ancak burada oyuncuların gelişimini ve voleybol hayatını olumsuz etkilememek adına bunları yazmıyorum. Yalnız şunu da belirtiyorum; Milli takım bu ülkenin takımıdır. Milli takımın başarılı olması her Türk vatandaşını sevindirir, başarısızlığı üzer.

Milli takımı oluştururken kimsenin kafasına göre ‘Ben yaptım oldu’ diye hareket etmeye hakkı yok. Bunlar olmaya devam ederse bir sonraki yazıda teker teker takım adı ve oyuncu adı vermekten çekinmeyeceğim.

Bu da böyle biline.

3 Comments

  1. TVF sitesinde kadro ve kamp yeri açıklanmıyor. Gizli kapaklı milli takım işleri yürütülüyor. Eczacıbaşı altyapıları ele geçirmiş. U20 eczacıbaşı – U16 eczacıbaşı üstelik tüm antrenör kadrosu- U18 ne oyuncu ne de teknik kadro belli.Menajer eczacıbaşı … bursada yapılan festival voleybol Maçlarında milli takım tişortü ile eczacıbaşına destek verildiğini duydum.Kim buna izin veriyor.altyapı koordinatörü mü-tvf yöneticileri mi? Yazınız da yanlış yok eksik var DEniz bey.. amacı belli olmayan aday kampı yapıldı. Antrenörler ve sporcular açıklanmadı. neyi kimden saklıyoruz. Tvf de işler aynı tas aynı hamam devam ediyor… İslami oyunlar oynandı. erkek ve bayan takımı kadrolarını görmediniz mi.. gs bayan takımı pasörü maçlarda pçaprazı oynatıldı. Sanki ülke de pçaprazı kalmamış gibi.antrenör de bu işe alet edildi.maşa olarak kullanıldı. Tabi hak etmeden bir yere gelirsen, sesini çıkartamazsın..yazık çok yazık hakkı yenilen sporcu ve antrenörlere..sağlıcakla kalın deniz bey.

    Beğen

  2. Doğru söze ne denir?
    Yazdıklarınız son derece açık ve delile dayanan şeyler.
    Bu güzel katkılar için teşekkür ediyorum

    Beğen

Yorum bırakın