GERÇEK ŞAMPİYON KİM? TÜRKİYE Mİ, YUNANİSTAN MI ?… / Deniz Arslan

Ben normal biri olmadığıma karar verdim.

En mutlu olmam gereken zamanlarda kafamda sürekli soru işaretleri ile olmadık şeyler düşünüyorum.

Sevdiğimi yabancı bir adamın kollarında görmüş biri gibi çaresiz, üzgün ve düşünceliyim. Bu hissi biliyorum. Daha önce de yaşamıştım çünkü. (https://evoleybol.com/2016/10/24/turk-takimi-dunya-sampiyonu-ama-ben-uzuluyorum-deniz-arslan/ ) Daha önce yaşadığım kötü hisleri yaşamayı sevmiyorum. Çünkü daha acı verici oluyor.

Aslında bir aşk yazısının başlangıcı olabilirdi bu yazdıklarım,  ‘Sevdiğini başkalarının kollarında gören’ bir adamın yaşadığı hisleri anlatan.

Muhtemelen pek bir şey okumayan Voleybolcu arkadaşlar tarafından da çok daha fazla okunurdu.

Ama bu gün okunup okunmaması umurumda değil. İçimden geçenleri okunma kaygısı olmadan rahat rahat yazmak istiyorum

Dün akşam Türklerin oynamadığı bir Türk takımı, Fenerbahçe, Türk şirketi Türk Hava yolları ya da Bilinen adıyla ‘Turkish Airlines’ın sponsor olduğu Avrupa’nın en büyük basketbol organizasyonu olan ‘Euroleague’ de şampiyon oldu.

Normal bir insanın sevinmesi lazım. Ama dedim ya ben ‘Anormal’ biriyim.

Maçta oynayan oyunculara bakıyorum; Ali Muhammed 8, Bogdanovic 17, Kalinic 17, Udoh 10, Vesely 8, Nunnally 2, Sloukas 3, Datome 11, Antic 4, Melih Mahmutoğlu, Ahmet Düverioğlu, Bennett

Olimpiyakosta;  Spanoulis 9, Mantzaris 9, Birch 14, Printezis 7, Papanikolaou 3, Milutinov 10, Agravanis, Green 7, Waters 2, Papapetrou, Young, Toliopoulos 3

Sizinde gördüğünüz gibi farkın 18 olduğu son dakikalarda ‘dostlar alışverişte görsün’ diye oyuna alınan Kaptan Melih Mahmutoğlu’nu ( Neredeyse hiç oynamayan biri sadece tek Türk oyuncu diye kaptan yapılmış sanırım)   saymazsak oyuna hiçbir Türk oyuncu alınmamış. Adı Ali Muhammed olan aslında kağıt üstünde isim değiştirdiğimiz Boby Dixon,  Amerikalı, Türk adı gibi ismi olan Ahmet Düverioğlu Ürdünlü.

10  yabancı oyuncu toplamışız ( 3 Amerikalı, 2 Sırp, 1 Yunanlı, 1 Makedon, 1 Kanadalı, 1 İtalyan,1 Ürdünlü) elin Yunan’ını yenmişiz. Sonra çıkıp ‘Türk Takımı Şampiyon oldu!’ diye başlık atmalıymışız, gururlanmalıymışız.

Oysa Yunan takımında 7 tane ( Yazı ile yedi) Yunanlı oyuncu vardı ve bunların 3 tanesi ilk 5 te oyuna başladı. 64 sayının 31’ini Yunanlı oyuncular attı.

Türkler 0 ( Yazı ile sıfır) sayı atmışlar.

Televizyonlarda, Facebookta, instagramda, gazetelerde, her yerde büyük bir coşku, büyük bir sevinç

Ama ben sevinemiyorum.

Kafamda deli sorular. Kalktım ‘diğer takımlarda durum nedir?’ diye araştırdım. Bu işe 37 Milyon Euro yatıran Rus takımı CSKA Moskova’da 8 yabancı oyuncu varmış ( Ne ilginçtir ki bunların 5 tanesi yıllarca “Düşmanımız” dedikleri Amerikalılar), 27 Milyon Euro yatıran ve yarı finalde elediğimiz İspanyol  Real Madrid takımında 11 yabancı, İsrail’in Maccabi Tel aviv takımında 9 yabancı, İtalyan Emperio Armani takımında 10, Rakibimiz Yunanistan’ın kadrosunda 7 yabancı varmış.

‘Elin yabancıları galip geldi, siz seviniyorsunuz!’ diye sosyal medyadan sallayan Galatasaray’ın kadrosunda 8, Futbol kulübü Beşiktaş’ın 6, Karadeniz bölgemizin şirin ili Yeşil Giresun’un bile 5 tane yabancı oyuncusu var.

Demek ki işin raconu buymuş.

Adı ‘Osmanlı’ olan Futbol kulübümüzde 18 yabancı futbolcu varken adı Fenerbahçe olan Basketbol kulübümüzde 10 yabancı oyuncu olmasına alışacağız.

Hatta Adı Eczacıbaşı ve Vakıfbank olan Voleybol kulüplerimizde 6 yabancı ve 4 yabancı Voleybolcuya hiç laf etmeyeceğiz.

Kupa Fenerbahçeli oyuncuların kollarında gezerken ben ‘Sevdiğini kadını yabancı bir adamın kollarında gören adam’ gibi hüzünle bakıyordum.

Dedim ya siz bana bakmayın, eğlenin. Ben ‘Normal’ değilim.

 

2 Comments

  1. Kusura bakmayın ama bir konu bu kadar sulandırılabilir. Gerçekten söylenecek laf bulamıyorum . Sizin gözünüzde şampiyon Yunanlılar olsun . Sizlerden başkaları varsa onlara da aynı dilekte bulunuyorum. Melih Mahmutoğlu takımdaki en eski oyuncu olduğu için kaptan .Bu şampiyonluk 16 takımlı bir ligde toplam 30 maç oynayıp bu maçların sonucunda ilk sekize girip , üzerine 3-5 maç play off oynayıp (CSKA VE FENERBAHÇE 3 REAL MADRID 4 OLYMPIAKOS 5 maç oynadı) final four a geliyorsunuz . Böyle bir yoldan gelip şampiyon olunuyor organizasyonun çalışmanın sizce hiç mi kıymeti yok ? Final maçı dünyanın bir çok ülkesinde izlendi 1,2 milyar insan tarafından izlendiği söyleniyor. Bir Türk takımı bu kupayı ilk defa alıyor bütün dünya ülkeleri kutluyor ama siz kupanın hakkı Yunanlıların diyorsunuz . Bu şampiyonaya 4 Türk takımı katıldı oynayan Türk oyuncu sayısı 9 (yazı ile dokuz) Bizde niye Yunanlılar gibi oyuncular yok diye sorsanız bir tartışma konusu olabilecek . Ama bu yazdığınıza akıl sır ermiyor. O zaman e mail , internet bunları da kullanmayın cep telefonuz I phone dur onu da kullanmayın Yabancıların yaptığı daha a bir çok şeyi de kullanmayın normal değilim diyorsunuz ya yükseltin çıtayı .
    İşin gerçeği maalesef bizim final four finali düzeyinde bir kaç tane oyuncumuz var onlarda Fenerbahçe de değiller. Sizi bilmem ama ben akşam saat 1900 da Bağdat caddesindeki geçişi ve kutlamayı izleyeceğim eğer İstanbul da yaşıyorsanız gelin 1-2 saatliğine normal olun bu şenliğe katılın. Sonuçta Avrupa’nın en büyük ve önemli Kupası Fenerbahçe’nin müzesinde olacak.
    Sizi kırmak niyetli ile yazmadım . Maksadını aşan kelimeler varsa af ola.
    Saygılarla

    Beğen

Yorum bırakın