Bursa Cengiz Göllü Voleybol Salonu’nda oynanan Türkiye Bayanlar 1. Ligi Final müsabakalarını izlemek için günübirlik Bursa’ya geldik. İlk günün ikinci maçında aynı gruptan finallere lider olarak gelen İlbank ve 3. sırada bitiren Samsun Büyükşehir Anakent karşı karşıya geldi.
Maçı İlbank takımı zorlanmadan 3-0 aldı.
Maçtan sonra İlbank Baş antrenörü Yücel Sevindi hocayla biraz sohbet ettik
“Hocam tebrik ediyorum. Herkes sizi favori gösteriyordu zaten. Nitekim rahat aldınız” dedim.
“Kağıt üstünde favori olmak veya herkesin favorisi olmak ile sahaya çıkıp oynamak ya da oynayamamak çok farklı şeyler. Bir takım kağıt üstünde favori olabilir ama esas önemli olan sahaya bunu yansıtmak, oynayabilmek, mücadele etmek. Hiç bir maç oynanmadan kazanılmaz. Oynamazsan o ‘favori’ takım sadece kağıt üstünde öylece kalır. Buraya kadar gelen takımların birbirinden pek farkı olduğunu düşünmüyorum. Bunu bilerek, rakibimize saygı duyarak mücadele ettik ve kazandık” dedi.
“Yarın da Pursaklar Voleybol İhtisas ile zorlu bir maç olacak. Sanırım ligde Pursaklar’ı iki defa yendiniz” dedim.
“Yok hayır bir maç yendik bir maç da yenildik. Hatta biraz olaylı bir maçtı. Yarın ki maç da kolay olmayacak. Zaten turnuva maçlarının hepsi kritik. Bazen en ufak hata telafisi zor sonuçlar doğurabilir” dedi.
‘’İyi bir takımınız var” dedim.
“Çünkü iyi bir alt yapımız var. Bunu 23 yıllık alt yapı hocası olarak söylüyorum. Bizim alt yapımızdan yetişme 11 oyuncu şu anda ligde oynuyor. Bunlardan 3 tanesi de yarınki rakibimizin kadrosundalar. Ben Burhan hocanın İlbank’tan ayrılmasından sonra takımın başına geçtim. Biz geçen sene Sultanlar liginde baraj maçlarında 6 maçta 5 galibiyet almamıza rağmen ligden düştük. Ama kadromuzu büyük oranda koruduk. Ayrıca çok zorlu bir gruptan geldik. Bolu Belediye spor, Karayolları, TED koleji gibi burada olabilecek ama statü gereği burada olamayan çok güçlü takımların olduğu bir gruptan çıktık” dedi.
Ertesi gün Yücel Hocanın da dediği gibi Pursaklar Voleybol İhtisas ile çok zorlu bir maç yaptılar. Maç bir geldi, bir gitti. İki tecrübeli hocanın taktik savaşını keyifle izledik. Maçı kazanan Sultanlar ligine çıkacaktı. 3-2 İlbank aldı.
EVOLEYBOL ailesi olarak Türk Voleyboluna katkılarından dolayı İller Bankası yönetimine teşekkür ederken Yücel hoca ve öğrencilerine de Sultanlar liginde başarılar diliyoruz.