“EFELER LİGİ” 30 BİN LİRA KAYBETTİRDİ… / Serkan Yılmaz

16 ARALIK 2016 tarihinde ATV de yayınlanan “Kim milyoner olmak ister” yarışma programında bir bayan yarışmacı 30.000 lira ödüllü soruya iki cevap hakkı kullandığı halde yanlış cevap verdi.

Büyük usta Cengiz TOKGÖZ bu soruyu ve yanlış cevapları kendine göre yorumlamış . Soru şuydu , “Efeler ligi Türkiye ‘de hangi spor dalında düzenlenen üst düzey liginin adıdır ? “

Seçeneklerde Güreş ,cirit ,voleybol ve tenis vardı .

30.000 TL lik soruya kadar gelebilen ve 30 yıl önce çevrilmiş olan bir Türk filminin küçük bir sahnesini hatırlayan , dinlediği müzik sesinin Pink MARTİNİ ‘ye ait olduğunu bilebilen yarışmacı önce cirit cevabını verdi ikinci hakkında güreş cevabını .Yarışmacı Ülkemizin 1.yılını tamamlamış olan en büyük 3.liginin yeni ismini bilemedi.

Büyük usta Cengiz TOKGÖZ haklı bulduğumuz ve ısrar ettiği “Efeler ligi”, “Venüs Sultanlar ligi”nin mutlaka voleybol takısını alması gerektiği iddiası haklılığı kanıtlanmış oldu.

Sadece biz yarışmayı izlediğimizde Cengiz Bey gibi farkına varamamıştık. O sonuca kendi tezi açısından bakmış. Ancak Soru “Efeler Voleybol ligi” olarak sorulsaydı zaten öyle bir soru çıkmazdı ?

Biz Voleybolu ne hale getirdikleri açısından bakmıştık. Federasyonun reklam ve tanıtım anlaşması yaptığı firmanın , federasyonun tanıtım, iletişim bölümünün ne işe yaradığı açısından baktık.

Voleybolu öylesine unutturdular ki uzun yıllar hatırlanmayacak.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s